На 22 май в столицата на хумора ще се движи

...
На 22 май в столицата на хумора ще се движи
Коментари Харесай

Джипката и ферарито с цвят червен идват на карнавал в Габрово

На 22 май в столицата на хумора ще се движи не шествието, а публиката

След като предходната година габровци направиха първия в света интерактивен карнавал по време на локдаун, тази година в столицата на хумора са подготвени с ново предизвикателство. Прочутото в цяла Европа събитие ще се организира на 22 май, като завихри към себе си 23 карнавални картини с 40 макета.

Джипката на Бойко Борисов, ферарито с цвят червен на Слави Трифонов, както и фигури на самите „ притежатели ", са част от зрелищните макети в Карнавал Габрово 2021.



Карнавалът е предшестван от нощ на музеите и разнообразни събития - пижамено празненство в Дома на хумора, пиано бар в Музея на промишлеността, празник на щирника в Дечкова къща, живи картини в Художествената изложба и същинско учебно заведение и детска градина от остаряло време в Националния музей на образованието. РЕМО „ Етър " и МАИР „ Боженци " също са подготвили изненади. Денят след 22 май е отдаден на уличните изкуства и пешеходната улица в града ще бъде отстъпена на улични музиканти, куклен спектакъл, шоу със сапунени мехури, дресура на папагали, рисунки с къна и други занимания.

Карнавалът в Габрово е най-старият и обилен в България. Неговите корени стигат чак до 19 в., когато в града на хумора се провела Олелийня - с лакомства, люлки, музика и маскарад. Днес карнавалът се организира през месец май и е кулминационна точка на Седмицата на хумора в града.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР