На 22 и 23 юни Община Монтана организира първия Международен

...
На 22 и 23 юни Община Монтана организира първия Международен
Коментари Харесай

Международен кулинарно-фолклорен фестивал ще се проведе в Монтана

На 22 и 23 юни Община Монтана провежда първия Международен кулинарно-фолклорен фестивал в града. В дебютното издание ще вземат присъединяване хора от града и района, както и представители на побратимените градове Пирот и Община Медиана (Ниш) – Сърбия, Каракал – Румъния, Бялогард – Полша и Фонтен – Франция, както и  на читалища от община Монтана. Всички те ще показват обичайната кухня, подправки, питиета и фолклор.
На 22 юни в границите на събитието ще се организира и фестивалът на обичайна кухня „ Бабина душица “, иницииран от писателката Ели Лозанова и подсилен от Община Монтана. В него присъединяване ще вземат писатели от Монтана и страната, които дружно с Ели Лозанова от 9:00 часа ще завъртят черпаците при цветното колело в Градската градина и ще подготвят разнородни обичайни ястия.
От 11.30 часа представителите на читалищата от Горно Церовене, Д-р Йосифово, Долно Белотинци, Крапчене, Липен, Николово, Смоляновци, Стубел, Студено буче и Сумер ще показват присъщи за обитаемо място гозби, излъчени от потомство на потомство. Гостите на фестивала ще могат да дегустират вкусните ястия. Разнообразието е обезпечено – ще има от гньетени чушки с фасул до баница с ориз, орехи и стафиди. 
От 12 часа Златко Живков - кмет на Община Монтана ще открие публично първия ден на фестивала. Той ще бъде ръководител на журито, което ще прави оценка излъчените за конкурсната конкуренция ястия.
Вторият ден от Международния кулинарно-фолклорен фестивал ще бъде открит в 11 часа на площад „ Жеравица “ с фолклорен концерт на гостуващите сформира от Пирот и Община Медиана (Ниш) – Сърбия, Каракал – Румъния и Бялогард – Полша. След края на концерта всички посетители на фестивала ще имат опцията да дегустират приготвените от гостуващите готвачи обичайни за тези райони храни – френски креп от Франция, бигус от Полша и други забавни ястия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР