На 21-ви април 2023 година в Зала №3 на Съдебната

...
На 21-ви април 2023 година в Зала №3 на Съдебната
Коментари Харесай

Меморандум за сътрудничество подписаха ДФСГ „ИНТЕЛЕКТ“ и Районен съд – Плевен

На 21-ви април 2023 година в Зала №3 на Съдебната палата вПлевен, беше подписан Меморандум за партньорство сред Държавнафинансово-стопанска гимназия „ Интелект “ - Плевен и Районен съд - Плевен.

Съгласно документа,магистрати и правосъдни чиновници ще вземат участие интензивно в открити уроци, полемики с възпитаници и родители по отношение на кариерното им насочване, професионалната им подготовка и идната им реализация в света на правото.

Сътрудничеството сред страните ще се показва в развиване на взаимни просветителни действия и присъединяване в взаимни работни групи за създаване и актуализация на образователна документи за потребностите на образованието на качествени фрагменти, отговарящи на актуалните условия на пазара на труда; присъединяване в взаимно теоретико-практическо образование в границите на интегрирани и интердисциплинарни образователни дисциплини; присъединяване в основаването и реализирането на благоприятни условия за съответно и качествено практическо образование на учениците; образуване и присъединяване в взаимни надпревари и демонстрации на познания и умения за възпитаници в региона на правните науки.

Директорът на училищетоЕмил Райковблагодари за опцията учениците да посетят Районния съд в Седмицата на отворените порти, да се срещнат на място с действителната работна среда, спецификата на работа и активността на правосъдните чиновници.



Председателят на Районен съд Плевен – арбитър Вера Найденова, изрази удовлетворението си от огромния интерес на подрастващите към самодейността. Според арбитър Найденова, правосъдната власт неизбежно би трябвало да си взаимодейства с младежите, завършващи приблизително обучение, изключително с тези от тях, които са в профилирани паралелки с профил „ Съдебна администрация “.



По време на срещата беше контрактувано и осъществяване на индустриалната процедура на двадесет и двама възпитаници от гимназията от 10-ти и 11-ти клас, в Районен съд-Плевен в интервала от 03.07.2023 година до 14.07.2023 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР