На 20 юни, четвъртък, от 20 ч., столичният парк Възраждане

...
На 20 юни, четвъртък, от 20 ч., столичният парк Възраждане
Коментари Харесай

Флашмоб Танцувай за ненасилие в училище в София

На 20 юни, четвъртък, от 20 ч., столичният парк " Възраждане " ще е сцена на самодейността " Танцувай за ненасилие в учебно заведение ". Автор е режисьорът Възкресия Вихърова. Ще бъде показан танцов театър, който е част от по-голям план, съобщи БНР.

" Това е една платформа, която беше замислена преди четири години. Официално беше оповестена преди една година. Платформата се назовава " Артисти за ненасилие " и е една самодейност - както моя, по този начин бих споделила и на Университетски спектакъл на Нов български университет, който е и хазаин на тези планове, които вършим и на тази цялата самодейност. Досега са създадени два огромни спектакъла. Казвам огромни, единият от тях е за насилието върху дами, който има над 40 зрелище и другият, който през април имаше в границите на " Пловдив 2019 " своя премиера и се назовава " Историята ти в мен ", което е за принуждение в учебно заведение ", сподели Възкресия Вихърова пред БНР.

Тя изясни, че постановката в парк " Възраждане " довечера е един огромен самостоятелен танцов откъс от последния театър " Историята ти в мен ".

" Интересното в този случай е, че всички хора, които вземат участие в него, от една страна са студенти и млади актьори свързани с Нов български университет, въпреки това са представители на феномена " нулево потомство " (родените сред 1990 и1999 година), сподели режисьорката.

" Това са децата, които се родиха и се създаваха по време на по този начин най-усилното време на прехода и се счита, че върху тях ще се стовари главната рецесия, която би трябвало да се преодолее- екзистенциална, обществена, рецесия на доверието. И за мен беше доста огромно изобретение да видя, че студентите ни, които приключват и огромна част от тях дипломанти, са представители на това нулево потомство и аз им дадох думата. Те са обект на изследване и в същото време са част от най-младата част от носителите на тази платформа и на представлението, което направихме за ненасилие в учебно заведение. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР