На 20 март в 05:06 ч. сутринта българско време настъпи

...
На 20 март в 05:06 ч. сутринта българско време настъпи
Коментари Харесай

Слънчево време в първия ден от астрономическата пролет

На 20 март в 05:06 ч. сутринта българско време настъпи астрономическата пролет в Северното полукълбо. 

Това е денят на пролетното равноденствие, след него светлата част на деня стартира да се усилва.

Днес в утринните часове на обособени места, основно в Североизточна България, видимостта ще е понижена. Преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд облачността ще е променлива, постоянно забележителна, само че ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в София – към 11°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд – постоянно забележителна, само че единствено на обособени места в Централния Балкан ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра – към минус 4°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, в утринните часове над южното крайбрежие облачността към момента ще е забележителна. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР