На 20 и 21 август, събота и неделя, намаляващата Луна

...
На 20 и 21 август, събота и неделя, намаляващата Луна
Коментари Харесай

Грижи за косата и подстригване през уикенда

На 20 и 21 август, събота и неделя, намаляващата Луна е в знака Близнаци. Според лунния календар тези дни са неподходящи за подкастряне, само че е допустимо: поддържане и хидратация, смяна на имиджа. По принцип, подстригването при намаляваща Луна забавя растежа.

Намаляващата Луна в Близнаци е зложелател на тънките нацепени краища и слабите корени. Дори и да нямате проблеми с косата, силата на низходящия лунен поток в този ден може да предизвика косопад. Лунният календар за подкастряне насочва вниманието ви към тази Луна като неподходяща.

Интензивната операция на косата в дните на намаляваща Луна в Близнаци отслабва косата и прави резултата от напъните непредвидим. Лунният календар не ви поучава да безпокоите косата си в тези дни.

Луната в Близнаци умее да се нагажда съгласно настроението ви, само че в намаляваща фаза прави усетите ви извънредно променливи, а желанията мимолетни. Всички промени направени в този момент ще бъдат краткотрайни, а процедурите за грижа за косата ще бъдат неефективни.



Неблагоприятно за боядисване, оцветяване

Намаляващата Луна в Близнаци понижава резултата при изсветляване на доста тъмна коса и охлажда всички нюанси, правейки ги по-приглушени и неутрални. Ако желаете да получите ослепителен, апетитен цвят на косата, в този момент не е уместно за боядисване. Получаването на мед, карамел, червени и топли кестенови нюанси с такава Луна е изключително проблематично. Притежателките на тънка суха коса също би трябвало да заобикалят тази Луна: след боядисване косата може да загуби своя искра и разтегливост. Ако си вършиме къдрици, изключително при домашни условия, те няма да се задържат дълго и бързо ще се изправят.

Що се отнася до къдренето, лунният календар поучава да го отложите за идващия лунен цикъл, защото намаляващата Луна в Близнаци няма да защищити косата от въздействието на нападателните субстанции.



Неутрално време за поддържане и хидратация

Намаляващата Луна във въздушния знак изсушава мазната коса, само че утежнява положението на сухата коса: постоянното навлажняване е потребно, а резултатът от подхранващите маски и балсами ще бъде временен. По това време не би трябвало да планирате козметични процедури с лечебен и лековит резултат.

Информацията се отнася за Луна в символ Близнаци. Ако въпреки всичко ви е доста наложителна подстрижката, в неделя може да рискувате, тъй като съгласно лунния ден е уместно времето.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР