На 2 срещу 3 март 2019 г. на територията на

...
На 2 срещу 3 март 2019 г. на територията на
Коментари Харесай

174 специализирани полицейски операции са проведени през почивните дни около 3 март

На 2 против 3 март 2019 година на територията на 28 ОДМВР се организираха 174 специализирани полицейски интервенции „ Алкохол, наркотици и недееспособност “. В резултат на действията на пътните служители на реда са установени 83 неправоспособни, които са управлявали МПС.

Спрямо водачи-нарушители са издадени 46 заповеди за използване на принудителна административна мярка по член 171, т. 2а, б. „ а “ от Закона за придвижването по пътищата, с които е прекъсната регистрацията на ППС на притежателите, чиито МПС са били управлявани от неправоспособни водачи, не са имали удостоверение за управление, годно за категорията, към която спада ръководеното МПС, били са лишени от право да ръководят МПС по съдебен или административен ред, или свидетелството им за ръководство са били временно отнети по реда на член 171, т. 1 или 4 от ЗДвП или по реда на член 69а от Наказателно-процесуалния кодекс.

На съображение член 171, т. 2а, б. „ а “ от ЗДвП спрямо притежатели на МПС са издадени 32 заповеди за използване на принудителна административна мярка, с които е прекратена регистрацията на ППС на собственици, които са управлявали МПС, без да имат удостоверение за управление, годно за категорията, към която спада ръководеното от тях МПС, или след като са били лишени от право да управляват МПС по правосъден или административен ред, или свидетелството им за ръководство са краткотрайно отнети по реда на член 171, т. 1 или 4 от ЗДвП или по реда на член 69а от Наказателно-процесуален кодекс.

88 са откритите случаи на управление на МПС след приложимост на алкохол, за което са формирани 88 АУАН. В 29 от случаите е констатирано ръководство с концентрация на алкохол в кръвта от 0.5 до 0.8 на хиляда, при други 20 – от 0.8 до 1.2 на хиляда и при останалите 39 е открито ръководство с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда.

Издадени са 81 ЗППАМ на съображение член 171, т. 1, б. „ б “ от ЗДвП, като краткотрайно са отнети свидетелствата за ръководство на МПС на водачите, управлявали МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, установена с здравно и химическо лабораторно проучване или с изследване с доказателствен анализатор, или с друго техническо средство, определящо съдържанието на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишания въздух.

Издадени са 28 ЗППАМ на съображение член 171, т. 2а, б. „ б “ от ЗДвП, като е прекратена регистрацията на ППС на притежатели, управлявали МПС с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда.

16 са откритите случаи на управление на МПС след приложимост на наркотични вещества или техни аналози. Издадени са 13 ЗППАМ на съображение член 171, т. 1, б. „ б “ от ЗДвП, с които краткотрайно са отнети свидетелствата за ръководство на МПС на водачи, управлявали МПС след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, установена с здравно и химико-токсикологично лабораторно изследване или с тест.

Издадени са 3 ЗППАМ на съображение член 171, т. 2а, б. „ б “ от ЗДвП, с които е прекратена регистрацията на ППС на притежатели, управлявали МПС след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.

Пътна полиция приканва водачите да спазват Закона за придвижването по пътищата и да пазят своя и живота на останалите участници в придвижването по пътищата.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР