На 2 септември една от емблематичните българските банди Остава празнува

...
На 2 септември една от емблематичните българските банди Остава празнува
Коментари Харесай

Група "Остава" навършва 29 години с ежегоден празничен концерт

На 2 септември една от емблематичните българските банди " Остава " чества 29 години на музикалната сцена, с годишния си огромен концерт в Борисовата градина. По мотива излиза и нова книга - " Остава / думите ", която събира текстовете на групата в лиричен формат. Заглавията на песните са написани на ръка от членовете на групата Свилен Ноев и Георги Георгиев.

" Текстовете са подредени в последователен ред, та даже има и някои нови, които не са в албумите. Много фенски подарък и за нас, и за хората, които ни харесват " - споделя Георги Георгиев.

Книгата съдържа всички публични издания на " Остава ", с включени три сингъла от идния им албум. " Остава / думите " добавя издадената преди две години биографична книга " аз | Остава " (Scribens Acoustic, 2019). Официалното показване на книгата ще бъде на концерта им на 2.09, където всеки ще може да си я закупи с подписи от групата.

" Оказа се, че текстовете ни по никакъв начин не са неприятни. Аз съм габровец и се лаская доста " - през смях показа Свилен.

Начинът, по който двамата написват текст за ария, е подобен - измислят фразеология, което се пее добре, и около него подреждат смисъла, по отношение на настроението на парчето.

" Аз мисля, че мелодията има мощна мощ и когато уцелиш и текста, силата й става умножена по 10 " - уточнва солистът на групата.

В 2-часовия празничен сетлист, с изключение на огромните си шлагери, от " Остава " ще включат и няколко нови песни от идния им нов студиен албум, който се чака да излезе през идната пролет.

Гости на рождения ден на групата ще бъдат A.L.E.K.S. от последния сезон на и 17-годишната Vianne.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР