На 2 март 1995 г. бях особено развълнуван, защото ми

...
На 2 март 1995 г. бях особено развълнуван, защото ми
Коментари Харесай

Какво ми каза Кралицата: Тафров

" На 2 март 1995 година бях изключително разчувствуван, тъй като ми предстоеше огромната чест да връча акредитивните си писма като дипломат на България в Обединеното кралство на Нейно Величество кралица. Сниман съм сега, в който се качвам на кралската колесница, която ще ме води в Бъкингамския замък. На фотографията е церемониалмайсторът на двора, който ми беше споделил до момента в който се готвех за церемонията: " Най-важното е да не се притеснявате, ще видите, че кралицата е естествена и спокойна жена.

Тя доста обича тези срещи с посланици от целия свят, тъй като по разбираеми аргументи не може да пътува толкоз, колкото би желала, тя може в никакъв случай да не пристигна в България да вземем за пример. Готви се доста старателно за тези церемонии и  ще видите, че ще проведете доста логичен диалог с нея ". Така и стана. Усмихната и спокойна, кралицата одобри писмата ми и сподели хубави думи за България, която нарече  страна с дълголетна история с възобновена народна власт.

За мен самия сподели, че се радва, че държавното управление й изпраща младеж (тогава бях на 37), посочил с биографията си с обвързаност към демокрацията и човешките права. Елизабет Втора беше трансформирала не просто в знак на страната си, а със своя честен интегритет тя беше преобразяване на най-хубавото от английския народен темперамент. Дълбок реверанс пред паметта на една забележителна жена! ", описа някогашният ни дипломат в Лондон Стефан Тафров и също като пусна фотография единствено на колесница, откарала го до нейния замък Бъкингам.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР