На 19 октомври ще се проведе първото заседание на 48-мото

...
На 19 октомври ще се проведе първото заседание на 48-мото
Коментари Харесай

Митрофанова: В България политиците не мислят за кризата и за хората, а разиграват водевил с моята покана

„ На 19 октомври ще се организира първото съвещание на 48-мото Народно заседание. Искам да пожелая на депутатите триумф във всички области. Вярвам, че българският народ чака Народното събрание и държавното управление, в случай че може да се образува, с цел да може да тушира ​​тежката социално-икономическа рецесия, която се развива сега “, сподели посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова в своя първи коментар след абсурда с поканата й за откриването Народното събрание. Тя даде изявление за съветската осведомителна организация ТАСС. Дипломатът разяснява разногласията на българските политици към поканата й за първата тържествена среща.

„ Имаше обща резолюция на Европейския парламент с рекомендация съветските посланици да се изолират оптимално от публични политически контакти. Но това е рекомендация и по тази причина всяка страна има право да вземе независимо решение по тези въпроси. България, от моя позиция надвиши проекта, като повдигна тематиката в пресата, да предложения ли Митрофанова на първото съвещание на Народното събрание или не, цяла история, която доста припомня на водевил. Гледането на това беше доста забавно, макар че беше задоволително за Българското външно министерство просто да предложи на Народното събрание да не изпраща предложения, тъй като дипломатите постоянно идват единствено с покана. Това евентуално се дължи на желанието да се отклони публичното внимание от сложната, в случай че не и сериозна политическа и икономическа обстановка в България. През последните седмици не се чу нищо за дебата за целите в работата на новия парламент, не видяхме обществено търсене на допирни точки сред партиите, всичко се приказва някъде под килима, само че се приказва за посланиците на Русия и Беларус.

Говорейки за двустранните контакти, Митрофанова обърна внимание на съвсем цялостното им блокиране. „ Мисля, че в двустранните връзки през идващите месеци не ни чака нищо, връзките, както и в други европейски страни, са блокирани. За страдание позитивните връзки, насъбрани в продължение на доста години, са замразени, уповавам се не заровени. ”

„ На икономическо равнище обстановката е по-положителна, Русия остава на второ място измежду комерсиалните сътрудници на България, значително заради повишението на цените на петрола и газа, само че можем да приказваме за избрани трендове. Не виждам огромни и светли вероятности, само че оставаме оптимисти “, акцентира още дипломатът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР