На 19.03.2024 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа

...
На 19.03.2024 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа
Коментари Харесай

Две дела за смърт на пешеходци при инциденти на плевенски улици гледа Окръжен съд

На 19.03.2024 година, състав на Плевенски областен съд ще прегледа наказателно дело, което е формирано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против Л.В.Ж., от град Плевен, роден 2003 година, упрекнат в това, че

На 02.02.2023 година в град Плевен, на улица „ Шипка “, при ръководство на лек автомобил, по несъобразителност, предизвикал гибелта на пешеходец на 75 години от град Плевен. Пострадалият е пресичал на място, на което не е имало пешеходна пътека, а обвиненият макар, че е имал опция да го види, не е подхванал прекъсване. След настъпилия удар потърпевшото лице е откарано в УМБАЛ „ Г.Странски “, където му е направена интервенция, само че все пак, умрял.

Също през днешния ден - 19-ти март 2024 година, състав на Плевенски областен съд ще прегледа наказателно дело, формирано на съображение обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против М.Х.Н., роден 1959 година от град Плевен.

Той еобвинен в това, че на 26.12.2022 година, управлявайки лек автомобил по бул. „ Христо Ботев “ в град Плевен, на кръстовището с ул.„ Шипка “, не пропуснал С.Н.К, която пресичала на пешеходна пътека и в резултат на настъпилия сред нея и лекия автомобил удар, предизвикал гибелта й.

Произшествието е станало в светлата част на деня - обедните часове, при слънчево, ясно и изсъхнало време. Обвиняемият се е движил със скорост малко над 51 км/ч.

Обвиняемото лице е с чисто правосъдно минало, само че е наказвано в предишното за нарушение на ЗДвП - непропускане на пешеходци и неосигуряване на преимущество при прекосяването им през пешеходна пътека.

Съдебното съвещание е планувано като разпоредително.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР