На 18 септември Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение

...
На 18 септември Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Ескперт: Не може да се говори за обрат по делото Арабаджиеви

На 18 септември Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение " домакински арест " за Маринела Арабаджиева. Мотивите на съда са здравната експертиза за влошеното й здравословно положение. Все още не е ясно дали прокуратурата ще апелира правосъдното решение.
Експертът по сигурността Тихомир Безлов означи в изявление за bTV, че това е прочут сюжет, когато обвинени по знакови каузи да се пробват да излязат от ареста по медицински аргументи. Пример за това са и Миню Стайков, и Митьо Очите.
„ Не можем обаче да приказваме за поврат по делото. Това е единствено мярка за неотклонение ”, безапелационен е Безлов.
Бизнес фамилията Арабаджиеви беше оповестено за търсене през септември 2018 година - след акцията на прокуратурата в хотелите " Маринела " и " Марица ".
Припомняме, че Арабаджиеви бяха разследвани за данъчни закононарушения и пране на пари. При претърсванията бяха открити над 10 милиона лв. в кутии за обувки, куфари и сейфове. Запор беше натрапен и над 4 парцела, благосъстоятелност на Маринела Арабаджиева в Пловдив, София и село Свежен.
Двамата съпрузи бяха оповестени за търсене с европейска заповед за арест и през Интерпол. Задържан и упрекнат тогава беше и синът на Арабаджиеви – Вълчо. 21- годишният студент е упрекнат за присъединяване в незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения.
„ Данъчните закононарушения се потвърждават извънредно мъчно ”, счита Безлов и означи, че нормално изгарят хората в низините на веригата, само че тези по върховете остават недосегаеми. Той напомни сходни каузи против Христо Ковачки и Гриша Ганчев, които не са били сполучливи.
Експертът обаче не се ангажира да предвижда какъв ще бъде изхода от делото против Арабаджиеви, тъй като „ не знаем с какви доказателства разполага обвиняването ”, само че доказването на произхода на откритите пари е доста мъчно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР