На 18 ноември известният филантроп, милиардер и основател на Microsoft

...
На 18 ноември известният филантроп, милиардер и основател на Microsoft
Коментари Харесай

Каква е прогнозата за края на пандемията, която даде Бил Гейтс?

На 18 ноември известният човеколюбец, милиардер и създател на Microsoft Бил Гейтс показа своите прогнози за COVID-19

Бил Гейтс показа по какъв начин вижда развиването на пандемията по време на Новия стопански конгрес в Сингапур. Според предприемача разпространяването на коронавирусната зараза в света ще завърши в средата на 2022 година

„ Смъртността и общата заболеваемост от ковид би трябвало да понижат рязко… До средата на идната година тези числа може да доближат сезонни данни за грипа “, се споделя в изказването на Гейтс ТАСС.

Според милиардера заболеваемостта и смъртността от ковид ще намалеят на фона на развиването на естествения имунитет, имунизациите на хората и появяването на нови медикаменти.

При какви условия е невероятно да се спре COVID-19?

Гейтс има вяра, че прекъсването на разпространяването на коронавирусна зараза няма да работи, в случай че рисковия вирус мутира още веднъж. Пандемията ще завърши „ при липса на нови варианти доникъде на идната година “, акцентира предприемачът.

Какво може да бъде по-лошо от ковид?

По-рано създателят на Microsoft сподели, че човечеството в бъдеще може да се сблъска с по-сериозни болести от епидемията от ковид. Освен това Гейтс означи, че приказваме освен за естествени епидемии, само че и за такива, породени от биотерористи.

За да сме готови за нови епидемии, е належащо да влагаме в световни проучвания на слабостите, довели до бързото разпространяване на covid по света.

„ Огромният брой смъртни случаи и икономическите вреди, породени от ковид, би трябвало да подтикват финансирането на планове за възстановяване на имунизациите, лекуванията и диагностичните проби, които ще са нужни за по-добро преодоляване на идната пандемия “, сподели Гейтс, представен от английския The Guardian.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР