На 18 февруари знаменитият Еркюл Поаро се завръща на големия

...
На 18 февруари знаменитият Еркюл Поаро се завръща на големия
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Смърт край Нил“

На 18 февруари популярният Еркюл Поаро се завръща на огромния екран в предвожданата от Кенет Брана (в ролята на самия именит детектив) дълго чакана екранизация на едно от най-емблематичните и обичани творби на майсторката на престъпни мистерии Агата Кристи – „ Смърт край Нил “.

Обединяващ драма и трилър-мистерия в един разтърсващ сюжет, филмът ще ни качи на борда на парахода „ Карнак “ и ще ни води по мистичните и величествени води на река Нил на незабравимо и вълнуващо египетско странствуване, в което идиличният меден месец на млада влюбена двойка е пресечен от грубо закононарушение.

Престъплението е ликвидиране! А килърът е един от тях! И това е единствено началото. Тази злокобна приказка за завладяваща обич и необратимите последствия от нея, предлага героичен процес от рискове и шокиращи обрати, които ще държат публиката в напрежение до самия край. И всичко това, съпроводено от изтънченото и ексцентрично наличие на детектив Еркюл Поаро и неговия зорък взор.

Зад екранизацията на „ Смърт край Нил “ застава същият екип, основал и сполучливата продукция „ Убийство в Ориент Експрес “. Както основната роля на Поаро, по този начин и тази на режисьор в „ Смърт край Нил “ са поверени на номинирания пет пъти за „ Оскар “ Кенет Брана ( Тор: Богът на гръмотевиците , Убийство в Ориент експрес , Пепеляшка ). Звездният каст на продукцията включва още Гал Гадот, Арми Хамър, Роуз Лесли, номинираната за „ Оскар “ Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт и др.

  Участвайте тук  

Пригответе се за най-смразяващото пътешестване, където всичко вещае „ Смърт край Нил “ . Кой е килърът е разберем на 18 февруари единствено в кината. А в дните преди премиерата мъжкият портал © Мустак ви дава късмет да спечелите комплект с истински дарове от кино лентата – ключодържател, книгоразделител и шапка или ключодържател, книгоразделител и кожен етикет за багаж. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 18 февруари и бъдете подготвени за премия. Успех!

Дни преди формалната премиера на кино лентата „ Смърт край Нил “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата. А тук е прикрит и отговорът на въпроса…

1. Номинираният пет пъти за „ Оскар “ Keнет Брана за повторно се заема да пресъздаде произведение на Агата Криси и то по едно и също време в ролята на режисьор и артист, поемайки основната роля на най-известния детектив в света – Еркюл Поаро.

2. „ Смърт край Нил “ е втората взаимна колаборация по екранизация на Агата Кристи сред режисьора Кенет Брана и сценариста Майкъл Грийн . Първата е суперуспешният „ Убийство в Ориент Експрес “.

3. Създателите на кино лентата имат шанса да си сътрудничат с двама от роднините на известната авторка – Матю Причард (играещ ролята на Еркюл Поаро в едноименния сериал) и Джеймс Причард (който взе участие с „ Убийство в Ориент Експрес “). Tе са скъп източник на информация и оказват помощ на екипа да „ влезе в обувките “ на създателя и да придобият по-добра визия за метода на авторката при основаването на книгата и героите от Кристи. Кенет Брана споделя: „ Успяхме да разберем човешкия детайл, криещ се зад книгите й, който ги прави да наподобяват толкоз действителни “ и добавя „ Тя не е просто някой, който може да написа умни загадки. Тя разказва действителни хора. Джеймс и Матю ни дадоха значимата есенция за това каква е била тя като човек “.

4. „ Смърт край Нил “ придвижва аудиторията назад в 30-те години на ХХ в., пресъздавайки доста от локациите, послужили за ентусиазъм на емблематичния трилър на Агата Кристи. Основна част от фотосите на се реализират в едно от най-известните киностудия отвън Лондон и няколко външни местоположения в Обединеното кралство. За да наподобява оптимално меродавен и реален, дизайнерът на продукцията Джим Клей взема решение да построи и физически декори . Началото на продукцията се случва на крайбрежията на аквапарка Котсуолд, където от нулата се построяват египетския пазар за подправки и руините на храма, а езерото Кливлънд влиза в „ ролята “ на река Нил. Триста статиста влизат в функциите на локални поданици и туристи, с цел да дадат живот на екзотичния пазар.

5. Едно от най-големите провокации пред филмовия екип е пресъздаването на храмовите руини, въодушевени от Храма на Филае в Асуан. Специален екип от скулптори работи по плана, за построяването на два йероглифа от полистирол, които по-късно са завършени с гипсови листове, с цел да наподобяват като стени. На екипа са нужни 10 седмици да построи декора , който в последна сметка е с впечатляващите размери oт 9 метра височина и 30 кв. метра повърхност.

6. От Лондон продукцията се мести към студиата Лонгкрос, където пресъздават част от емблематичния хотел „ Катаракт “ в Асуан, намиращ се на брега на река Нил. Това е мястото, на което е отседнала Агата Кристи, когато стартира да написа „ Смърт край Нил “ . Създателите на кино лентата посещават и същинския хотел, преди да стартират работа по кино лентата, с цел да могат да го пресъздадат по оптимално реален метод.

7. Най-впечатляващ е параходът „ Карнак “, на борда на който главно се развива и действието на „ Смърт край Нил “. Проучвайки в елементи флота на английския авиооператор Томас Кук, който по това време има няколко настоящи лодки, основателите на продукцията взимат обособени детайли от тях, с цел да мога да пресъздадат основния воин „ Карнак “. Все отново, построяването на парахода е огромно предизвикателство. В последна сметка е издигнато оборудване, което е дълго 71 метра, 14 метра необятно и 12 метра високо, тежащо 225 тона. И до момента в който, общоприетоо, параходите имат по 40-50 каюти, тук са построени доста по-малко, с цел да може пространството да се употребява оптимално и да се акцентира на мащаба и интериора му. Също по този начин, неговото създаване стартира година преди фотосите на продукцията. Екипът основава главната структура върху железопътни релси (същите, употребявани и за „ Убийство в Ориент Експрес “) и дървени палета, което лишава към 30 седмици. Но резултатът на огромен екран е впечатляващ.

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата

8. Зашеметяващите костюми в „ Смърт край Нил “ са основани от номинираният за „ Оскар “ дизайнер на костюми Пако Делгадо, който за пръв път работи с Кенет Брана. Екип от повече от 65 души, измежду които художници, кроячи и шивачи , работи наедно с Делгадо още от идейното равнище до самия свършек на костюмите. Делгадо незабавно е притеглен от концепцията на Кенет Брана да сътвори едно чувство за модерност и реалистичност за интервала. „ Кен искаше моден, реален метод към този интервал, а не просто – пресъздаването му “, споделя Делгадо.

9. Диамантените бижута, употребявани във кино лентата са обезпечени от емблематичните Tiffany&Co. Най-впечатляващото от тях е огърлицата, имитация на фамозния 128 елмаз „ Тифани “, основана извънредно за кино лентата. Един от най-големите и искрящи жълти диаманти в света, иконичният 287 каратов елмаз „ Тифани “ е открит през 1877 година и добит година по-късно от Чарлз Луис Тифани. Господин Тифани изпраща нешлифования елмаз в Париж, където основният гемолог на Tiffany&Co Др. Джордж Фредерик Кунц разрязва диаманта съвсем на половина , създавайки един идеален брилянтен елмаз с невижданите 82 фасета. Останалите бижута също са въодушевени от емблематични бижута на Tiffany&Co.

10. Кенет Брана доста добре осъзнава значимостта на филмовия саундтрак и го поверява на Патрик Дойл. Двамата работят взаимно от далечната 1989 година, когато основават саундтрака за продукцията на Брана „ Хенри V ”. През годините те си партнират по доста планове, както театрални, по този начин и на киносцената като „ Хамлет “, „ Както ви се харесва “, „ Пепеляшка, „ Зимна приказка “ и „ Ромео и Жулиета “. Самият Дойл е основател на музиката за повече от 50 продукции, в това число „ Хари Потър и Огненият бокал “, „ Госфърд парк “, „ Разум и усеща “, „ Пътят на Карлито “ и доста други.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР