На 17 юни по дебютира Операция Бъфало“. Минисериал, заснет в

...
На 17 юни по дебютира Операция Бъфало“. Минисериал, заснет в
Коментари Харесай

Epic Drama: Австралийската Операция “Бъфало” и Бояна - балканската следа в нея

На 17 юни по дебютира „ Операция „ Бъфало “. Минисериал, сниман в Австралия от Porchlight Films, които са известни като основатели на блестящи ТВ продукции като Animal Kingdom, да вземем за пример, „ Операция „ Бъфало “ е продуциран от Таня Феган, която е работила по филми като „ Записки по един скандал “ и „ Последният крал на Шотландия “.
Поредицата в шест елементи се случва през 1956 година, във военна база в Маралинга, в сърцето на южноавстралийската пустота. При атомните опити, провеждани от британците в разгара на Студената война, човешкият потенциал за преданост и изменничество са сложени на тествания непрекъснато.
Майор Лео Кармайкъл ( Юън Лесли ) е отличен боен инженер, претрупан със задачата да проектира и супервизира кулите за атомни проби в Маралинга. Рапортуващ единствено на коменданта Генерал Канкфорд (в ролята Джеймс Кромуел ), именуван Кранки, който обаче не е в положение да извършва отговорностите си, Лео се оказва виновен за ежедневното действие и логистика на лагера Маралинга, позиция, която му дава безкрайно въздействие и власт.
Още в първия епизод фенът е хвърлен в центъра на трагичните събития, когато майор Лео Кармайкъл е разсънен от новината, че една от резидентните компаньонки, докарани в лагера (което прочее по никакъв начин не е по устав), е изчезнала и никой не може да я открие. Лео подрежда на другите девойки за наслаждение - Моли (Бояна Новакович), Ивон и Лидия - да не излизат от квартирата си, като ги слага под наблюдаване и праща други двама бойци да търсят Кармен в пустинята.
Видео за „ Операция „ Бъфало “ по Epic Drama – всеки четвъртък от 17 юни

“Идеята за сериала се зароди от вълнението ми да опиша история, която не е разказвана до момента ” – споделя Таня Феган, която научава, че даже австралийците не знаят доста за атомните проби в Маралинга. И защото историята би трябвало да отразява и австралийската просвета, и универсални полезности, би трябвало да намерят сценарист и режисьор, който да придаде на случката по действителни събития и драматизъм, само че и язвителен привкус.
 
Режисьорът Питър Дънкън с актрисата Бояна Новакович – Моли в „ Опрерация „ Бъфало “
Този сценарист и режисьор е Питър Дънкън, който не крие, че в „ Операция „ Бъфало “ го притеглят както тематиките за Студената война и конкуренцията за въоръжаване, по този начин и тематиката за шпионите. Той намира историята за сложна и счита, че е предизвикала невидима, само че дълбока рана в сърцето на Австралия, засегнала мнозина – армията, политиците, шпионите, локалното население.
В „ Операция „ Бъфало “ има 92-ма герои с реплики, което е съвсем казус за австралийска продукция. За ролята на основния воин в сериала – майор Лео Кармайкъл, който е виновен за провеждането на тестванията в Маралинга, екипът търси същински водач, който намира в лицето на Юън Лесли, най-известен с осъществяването си в Top of the Lake и кино лентата Sleeping Beauty. Лесли също е притеглен най-вече от обстоятелството, че историята е останала незнайна до момента, както и това, че сатирата, напомняща на „ Параграф 22 “, добива във все по-мрачни украски с развиването на събитията.

Актрисата Джесика ДеГоу и артистът Юън Лесли в „ Операция „ Бъфало “ по Epic Drama
Неговият воин намира своя половинка в лицето на Ева, олицетворена от Джесика де Гоу , която идва в базата в ролята на метеоролог, само че скрито има напълно други планове. Де Гоу, която феновете на Epic Drama помнят от „ Кръв във Виена “, харесва ролята на Ева, защото счита, че тя е хамелеон – може да се приспособи към всяка обстановка и да я манипулира. За ролята актрисата би трябвало да научи съветски, за което доста й оказва помощ каскадьор от актьорския състав на снимачната площадка.
Най-известното лице за интернационалните фенове е това на Джеймс Кромуел , който е в ролята на военачалник Кранкфорд. Кромуел е номиниран за Оскар за ролята си в Babe, само че е различим и от L.A. Confidential и сериала Six Feet Under. Героят му Кранкфорд е официално на чело въз основата, макар че деменцията му все по-сериозно го попречва да извършва отговорностите си. Неловко!
Кромуел оприличава героя си на Крал Лир, който не знае кой е в действителност. Същевременно счита, че „ Операция „ Бъфало “ отразява най-малко толкоз американската история, колкото австралийската, поради атомните проби, извършени в Съединени американски щати, които заплашват локалното индианско население.
„ Операция „ Бъфало “ има и нещо доста близо до нас – актрисата и публицист Бояна Новакович. Родена на 17 ноември 1981 година в Белград, Бояна се реалокира в Автралия на 7-годишна възраст. Наскоро тя се появи  сериала Instinct и във кино лентата на Warner Brothers Birds Of Prey с Марго Роби, паралелно до която взе участие и в I, Tonya . Бояна има функции в сериала Shameless на Showtime, както и в Westworld на HBО.
Бояна е създател и креативен шеф на самостоятелната театрална компания Ride On Theatre, където продуцира, написа, превежда, играе и режисира в над 13 продукции, в това число режисьорския й дебют Fake Porno.

„ Операция „ Бъфало “ дебютира по Epic Drama на 17 юни и ще се излъчва всеки четвъртък в 22:00 часа.
Видео привет от Австралия - от актрисата Бояна Новакович за феновете на Epic Drama

Epic Drama е ТВ канал от фамилията на Viasat History и TV1000, отдаден на най-хубавите трагични сериали в ера от последните години, наличен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM EON TV. За всички оператори, които оферират Epic Drama в мрежите си и програмата на ТВ канала посетете  
 
Следете и и
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР