На 17-ти декември 2023-та година бяха връчени традиционните награди на

...
На 17-ти декември 2023-та година бяха връчени традиционните награди на
Коментари Харесай

В пресклуба на БТА в Плевен връчиха годишните награди за журналистика Северно ехо

На 17-ти декември 2023-та година бяха връчени обичайните награди на СБЖ-Плевен „ Северно ехтене ”. Това стана на публична гала в пресклуба на Българска телеграфна агенция в града, на която специфичен посетител беше ръководителят на Общински съвет - Плевен, доцент доктор Иван Малкодански.

Отличието е учредено от Община Плевен и локалното сдружение на Съюза на българските публицисти (СБЖ). За повсеместен принос в публицистиката бе удостоена Латинка Светозарова, сътрудник на Българското национално радио. Честта да й връчи премията имаше ръководителят на Общински съвет - Плевен, доцент Иван Малкодански, който бе и специфичен посетител на церемонията.

„ Благодаря за поканата да съм част от връчването на Годишните награди за публицистика в Плевен. Медийният ми опит като представител на локалната власт е непретенциозен, само че като жител и доктор знам какъв брой е значима работата на журналиста. Затова одобряват поканата да участвам по-скоро в качеството си на жител с дейна социална позиция, а не като политик. Благодаря на всички представители на медиите в Плевен за дейното и обективно отразяване, за партньорството и за това, че посредством вас информацията, поднесена по сериозен метод, доближава до всеки - институция, жител или бизнес “, обърна се към представителите на медиите доцент Малкодански. Той акцентира, че с цел да бъде човек добре осведомен е значимо да демонстрация интерес към живота към себе си. „ С вашата работа вие карате хората да се интересуват от публичния живот, да имат позиция и мнение. Считам това за извънредно значимо. Благодаря ви за съдействието, за професионализма и за виновната позиция “, сподели още ръководителят на локалния парламент.

На носителя на огромната премия „ Северно ехтене “ Латинка Светозарова и на отличените в останалите три категории доцент Иван Малкодански подари коледни венци от естествени материали, дело на децата от Центъра за настаняване от фамилен вид на ул. “Бяло море “ в Плевен. Венците са направени особено за коледния благотворителен базар „ Коледа за всяко дете “. По този мотив доцент Малкодански заяви, че всички протоколни дарове в този мандат ще бъдат в поддръжка на благотворителни дела.

В раздел " Актуални вести " оценката за 2-23 година бе присъдено на осведомителния уебсайт " Плевен за Плевен " с основен редактор Иван Илиев.

Награда за " Отразяване на локални избори 2023 - област Плевен “ получи кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Плевен Елина Кюркчиева.

Отличие за " Културни вести " бе връчено на журналиста Николай Колев от Дарик радио, който обичайно добави атмосферата на церемонията със свои осъществявания на типичен творби.

Всички отличени получиха и образец от последната книга с лирика на Христина Комаревска, а носителят на Голямата премия за 2023 година Латинка Светозарова и картина от плевенския художник Валери Петров. При приемането на оценката кореспондентът на БНР благодари за признанието и разгласи решението си да подари левовата равноценност на премията си на Центъра за работа с деца по случай неговата 70-ата годишнина.

Плевенската премия за публицистика носи името на седмичника " Северно ехтене ", който е считан от локалните историци за един от най-влиятелните вестници, издавани в Плевен през интервала 1921-1944 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР