На 17 май 2023 г. на тържествена церемонияв столичния хотел

...
На 17 май 2023 г. на тържествена церемонияв столичния хотел
Коментари Харесай

Отличиха най-добрите застрахователни и пенсионноосигурителни компании за 2022 г.

На 17 май 2023 година на тържествена церемонияв столичния хотел " Маринела ”бяха връчени за 15-та поредна година най-престижните годишни награди в застрахователния бранш и пенсионноосигурителния бранш - " Застраховател на годината ”, " Пенсионноосигурително сдружение на годината ”, " Застрахователен брокер на годината " за 2022 година Организатори на събитието са Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване (БАДДПО), фондация " Проф. доктор Велеслав Гаврийски ” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) . Фондация " Проф. доктор В. Гаврийски ” връчи за 25-та година своите специфични награди " За повсеместен принос в развиването на българското обезпечаване ", " За повсеместен принос в развиването на българското обезпечаване " и " За повсеместен принос в развиването на посредничеството в застраховането " на заслужили специалисти и мениджъри, водачи в своя бранш.

Превърналото се в традиция събитие събра представители на бизнеса, на държавните институции и регулаторните органи, на научните и университетските среди, на медиите.

Сред формалните посетители на церемонията тази година бяхаг-н Росен Желязков, ръководител на Народното събрание, господин Лазар Лазаров, длъжностен заместител министър-председател по обществените политики и министър на труда и обществената политика, господин Бойко Атанасов, ръководител на Комисията за финансов контрол, госпожа Горица Грънчарова-Кожарева, ръководител на Сметната палата, госпожа Зорница Русинова, ръководител на Икономическия и обществен съвет, господин Ивайло Иванов, шеф на Националния застрахователен институт, зам.-председателите на КФН – господин Владимир Савов и госпожа Диана Йорданова, господин Тошко Тодоров, зам.-председател на Сметната палата, господин Васил Велев, ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, господин Максим Колев, ръководител на УС и изпълнителен шеф на Гаранционния фонд,г-н Станислав Попдончев, зам.-председател на Българската стопанска камара, господин Тодор Табаков, зам.- ръководител на БТПП и други.

На тържествената гала бяха отличени най-добре представилите се през 2022 г сдружения отзастрахователния и пенсионноосигурителния бранш. Те бяха избрани от експертно жури, формирано от представители на петте организации, на база справедливи обществени критерии и индикатори.

Началото на церемонията бе сложено с връчването на наградите " Застраховател на годината 2022 ".

Наградата в категория " Застраховател на годината - Общо обезпечаване " за 2022 година завоюва ЗЕАД " Булстрад Виена Иншурънс Груп " ЕАД. Росен Желязков, ръководител на Народното събрание, връчи високия приз на Недялко Чандъров, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на отличеното сдружение.

В категория " Застраховател на годината – Животозастраховане " за 2022 година победител стана " ДЗИ-Животозастраховане " ЕАД.Коста Чолаков, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на компанията,прие премията от Бойко Атанасов, ръководител на Комисията за финансов контрол.

Призът " Застраховател на годината – Най-динамично разрастващо се сдружение " за 2022 година завоюва Българска организация за експортно обезпечаване (БАЕЗ). Наградата беше връчена на доктор Гълъбин Гълъбов, изпълнителен шеф и ръководител на УС на БАЕЗ от Владимир Савов, заместник-председател на КФН, управляващ ръководство " Застрахователен Надзор ".

Следващата категория, в която бяха отличени най-добре представилите се сдружения, бе " Пенсионноосигурително сдружение на годината ” за 2022 година

В категорията " Пенсионноосигурително сдружение на годината ” за 2022 година, за активността по в допълнение наложително пенсионно обезпечаване, премията получи ПОК " Доверие ” АД. Наградата беше връчена на Мирослав Маринов, изпълнителен шеф на компанията, от Диана Йорданова, зам.-председател на КФН, управляващ ръководство " Осигурителен контрол ".

Призът " Пенсионноосигурително сдружение на годината ” за 2022 година, за активността по в допълнение непринудено пенсионно обезпечаване, завоюва ПОД " Алианц България ” АД. Г-н Владислав Русев, зам.-председател на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на компанията,получи оценката от Лазар Лазаров, заместител министър-председател по обществените политики и министър на труда и обществената политика.

В категорията " Пенсионноосигурително сдружение на годината ” за най-динамично развиване в активността си през 2022 година победител стана ПОД " Бъдеще ”АД. Наградата беше връчена на госпожа Петя Тодорова, търговски шеф на компанията,от господин Ивайло Иванов, шеф на Национален осигурителен институт.

Тържествената гала продължи с връчването на премиите в категория " Застрахователен брокер на годината ” за 2022 г .

В категория " Застрахователен брокер на годината – Общо обезпечаване " за 2022 година първото място завоюва " Ес Ди Ай Груп " ООД, а оценката получи Ясен Христов, шеф на компанията,от Владимир Савов, зам.-председател на КФН,ръководещ ръководство " Застрахователен контрол ”.

В категория " Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане ” за 2022 година победител стана " Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс ” ООД. Наградата бе връчена на доктор Николай Здравков, общоприет управител на сдружението, от Димитър Шумаров, изпълнителен шеф и основен финансов шеф на Пощенска банка.

Призът " Застрахователен брокер на годината – Най-динамично разрастващо се сдружение " през 2022 година завоюва " Амарант България ” ООД. Катерина Кънева, управител корпоративни клиенти на компанията,получи наградата от Васил Велев, ръководител на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България.

Дружествата-победители във всички категории получиха специфични плакети и грамоти.

В хода на тържествената гала фондация " Проф. доктор Велеслав Гаврийски ” връчи за 25-та поредна година своите национални лични награди за 2023 година на най-изявените персони от сферата за застраховането и обезпечаването.

С първата премия " За повсеместен принос в развиването на българското обезпечаване " – 2023 година бе почетен Константин Велев , изпълнителен шеф на ЗАД " Армеец " АД и повторен ръководител на Управителния съвет на АБЗ. Високото отличие връчи Росен Желязков, ръководител на Народното събрание.

Носител на втората премия " За повсеместен принос в развиването на българското обезпечаване ” за 2023 година стана Максим Максимов .

С наградата " За повсеместен принос в развиването на българското обезпечаване ” за 2023 година бе отличен Георги Тодоров , изпълнителен шеф и член на УС на ПОД " ЦКБ-СИЛА ". Той одобри високото отличиеотЛазар Лазаров, заместител министър-председател по обществените политики и министър на труда и обществената политика

С премията " За повсеместен принос в развиването на посредничеството в застраховането " – 2022 година бе отличен Йордан Велев , създател, притежател и изпълнителен шеф на ЗД " Балкан ". Призът беше връчен от Васил Велев, ръководител на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България.

Призьорите на фондация " Проф. доктор Велеслав Гаврийски ” получиха особено направени статуетки на богинята на успеха " Нике ”, почетни грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.

Церемонията приключи с обща фотография на всички наградени и награждаващи,официални лица и членовете на Организационния комитет.

Медийни партньорина 15-ото издание на годишните награди са : Investor.bg, BloombergTVBulgariа, Българска телеграфна организация, Dnes.bg, Еconomic.bg, Novinite.bg, " Банкеръ ”, Econ.bg и MoitePari.bg

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР