На 17 февруари китайският председател Си Дзинпин изпрати поздравителна телеграма

...
На 17 февруари китайският председател Си Дзинпин изпрати поздравителна телеграма
Коментари Харесай

Си Дзинпин изпрати поздравителна телеграма до 37-ата среща на върха на Африканска лига

На 17 февруари китайският ръководител Си Дзинпин изпрати приветствена депеша във връзка откриването на 37-ата среща на върха на Африканска лига.

В нея той показва, че сега светът е изправен пред големи промени и в разрастващите се страни като Китай и африканските се правят бурни трансформации, които оказват надълбоко въздействие върху международната история. Африканската лига сплотява редица страни, спомага за тяхната по-дълбока интеграция и построяването на зона на свободна търговия. Тя сполучливо се причисли към Г-20, което увеличи представителството и гласа на Африка в световното ръководство, нещо което Китай е щастлив да види, написа Си Дзинпин.

През миналата година връзките сред Китай и африканските страни продължиха да се развиват и задълбочават, извършен бе разговор на най-високо равнище сред двете страни и те взеха решение да се поддържат в напъните си към рационализация и дружно да основат условия за осъществяване на визиите си за развиване, акцентира китайският водач.

„ През 2024 година ще се организира следващият Форум за съдействие сред Китай и Африка, и бих желал дружно с водачите на африканските страни да продължим да работим в интерес на нашите нации, да планираме бъдещото си съдействие и да спомагаме за общото създаване на общественост на споделена орис сред Китай и Африка “, се споделя още в телеграмата на Си Дзинпин до срещата на върха на Африканската лига.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19762Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед28822Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед27603Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед75375Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед80888Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373619Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251584Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед228533Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112333Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94814Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев33994Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър СтоунЖоржета Пехливанова22152Тъкър Карлсън – Владимир Путин Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР