На 17 декември се състоя церемонията по награждаване на отличените

...
На 17 декември се състоя церемонията по награждаване на отличените
Коментари Харесай

Реставрирана културна ценност спечели приза “Сграда на годин...

На 17 декември се състоя церемонията по награждаване на отличените строители в област Пазарджик. Гости на обичайното коледно празненство бяха Областния шеф Трендафил Величков, госпожа Юлия Желева шеф на РДНСК Пазарджик, ръководителите на районните колегии на КАБ и КИИП арх. Петър Мурджев и инж. Тодор Калоянов и госпожа Ренета Николова пълномощник и основен редактор на вестник " Строител ".

В началото на церемонията ръководителят на регионалното посланичество инж. Иван Делчев приветства присъстващите в ресторант " Форум ". Благодари на работещите в сектора за влаганите от тях безрезервност, професионализъм и неизменност в процеса на работа и им пожела да не престават да работят интензивно и да оферират все по-добри услуги. 

Тази година отличените още веднъж бяха определени според регламента на състезанието, като предпочитани бяха подадените данни при процедура по член 20, алинея 2 от ЗКС. 

В категория " Най-динамично разрастваща се компания " наградата получи  София вижън разкош ООД, с шефове Румен Димитров и Светлозар Христев. Приза " Най-добър млад строител " получи Катя Дилова шеф на Агро атракт - Катя Дилова Едноличен търговец. Фирма с дългогодишна история, опит и стабилно развиване тази година е за Сигма строй ООД с шеф Ангел Палаозов. Наградите връчи Председателя на ОП-Пазарджик инж. Иван Делчев.

В състезанието " Сграда на годината " се състезаваха пет здания в две категории. В категория Жирлищни здания победител е жилищна постройка в град Пазарджик, улица Генерал Гурко 28 с архитект  арх. Стефан Гюрджеклиев, възложител  Артстрой ЗС ООД, гр. Пазарджик и строител Артстрой Про ООД, гр. Пазарджик.

Наградата връчи инж. Тодор Калоянов - ръководител на РК на КИИП Пазарджик.

В категория Обществени здания комисията единомислещо избра обекта на  улица Сан Стефано 29, гр. Пазарджик, недвижима културна полезност на който са осъществени реорганизация, реституция  и акомодация и ново застрояване с архитект  арх. Петкана Бакалова, възложител и строител  Делчев Инженеринг ООД, гр. Пазарджик.

Преседателят на комисията по избора на " Сграда на годината " в област Пазарджик арх. Петър Мурджев връчи статуетката на господин Делчев, като акцентира, че е изключително горделив да връчи тъкмо тази премия. Сградата дружно с още няколко реставрирани здания в съседство образуват хубав отбор в централната градска част. Прекрасно е, че съхраняваме  ценноста на тези здания, като по едно и също време ги интегрираме в многообразната ни градска среда и публичен живот, показа арх. Мурджев.

Учредената през 2008 година огромна премия " Златната либела " предизвиква положителните практики в строителството, основава  предпоставки за разпоредителност и добра конкурентна среда. Победителят се излъчва посредством гласоподаване от членовете на Областното посланичество, като определящи са качествата на шефа, връзките с сътрудниците, почтеност и почтенос, гражданската ангажираност, присъединяване в публичния живот на организацията, благотворителни дела и др. 

Носителят на " Златната либела 2022 " е " Валдани " ЕООД с шеф Валентин Василев. Победителят получава пластика „ Златната либела “, направена от създателя Леон Бабачев и е отпратка към древноегипетската Либела. Наградата връчи Областният шеф Трендафил Величков. 

Той приветства всички наградени и присъстващи по случай наближаващите празници  и пожела здраве и триумфи на тях и фамилиите им. Изказа и своята благодарност към строителите от региона. Специални благодарности насочи към всички строители за проявения висок професионализъм и доброволческа поддръжка при преодоляването на горските пожари в нашата област. Почетен плакет получи ръководителя на регионалното посланичество инж. Иван Делчев. 

Трендафил Величков приветства самодейността за изданието Архитектурен конгрес „ Брацигово – Каменният поток на времето “ на Камара на архитектите в България Регионална гилдия София взаимно с Община Брацигово, а в това издание и с Камара на строителите в България и основаването на учебен център за архитектурно-строителна реституция в постройката на някогашния строителен колеж в град Брацигово, която от дълги години е неизползваема. Това ще бъде единствена по рода си школа освен в района, само че и в цялата страна, сподели регионалният шеф. Горд съм, че това събитие се провежда на територията на нашата област. Поздравявам основателите за смелостта, че втора поредна година не престават да слагат извънредно значимия за страната ни проблем за опазването и реставрирането на недвижимото културно завещание.

С настъпването на светлите Коледни и Новогодишни празници Ви поисквам да изживеете тези дни с близки и другари, да усетите вълшебството на празника и да си пожелаем на първо място здраве – за нас и околните ни и една, плодородна и сполучлива 2023 година!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР