На 16 юли президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп

...
На 16 юли президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Хелзинки ще спечели доста от срещата Тръмп - Путин

На 16 юли президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин ще проведат дълго чакана среща. За провеждането ѝ те избраха трета страна - Финландия. Дали обаче самата тя ще припечели нещо от мероприятието?

Оказва се, че да. Цените на хотелските стаи в столицата Хелзинки са се нараснали неколкократно за интервала към срещата, оповестява в. " Хелзингин саномат ", представен от ТАСС.

В хотелите от веригата Сокос разликата в цената за двойна стая за интервала 15-17 юли в съпоставяне със седмицата преди този момент доближава 200 евро. В други хотели във финландската столица разликата в цените за нощувка през дните на визитата на двамата президента и съпътстващите ги делегации и публицисти също е огромна - за 15-17 юли цените са с над 100 евро по-високи, в сравнение с през миналата седмица.

В някои хотели към този момент даже няма свободни стаи, а опцията за резервации на туристите се лимитират, с цел да има задоволително за предстоящите представители на медиите.

Смята се, че за срещата във Финландия ще дойдат над 2000 публицисти, а и делегациите на двете страни също ще бъдат многочислени.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР