На 16 септември 22-годишната Махса Амини умира, докато е задържана

...
На 16 септември 22-годишната Махса Амини умира, докато е задържана
Коментари Харесай

Актрисите, които публично отрязаха косите си

На 16 септември 22-годишната Махса Амини умира, до момента в който е арестувана от полицията за погрешно носене на хиджаб. Официалната версия е, че момичето е умряло от сърдечен удар, само че разкази на очевидци споделят, че тя е била пребита до гибел.
 Анджелина Джоли, гибелта на Махса Амини и поддръжката на актрисата за митингите в Иран
Кого поддържа Анджелина Джоли

Актрисата още веднъж зае дейна позиция

Случаят стана причина за нестихващи всеобщи митинги в Иран, които се разпростряха и по света.

Милиони дами по света се изправиха в поддръжка на правата на дамите и обикновените свободи в ислямската република. Символичният жест на митингите е отрязването на косата и тъкмо това направиха и над 50 френски актриси.

Те излязоха с петиция и видео, на което демонстрират символичния си митинг. Сред тях са най-големите звезди на френското кино - Жулиет Бинош, Изабел Юпер, Марийон Котияр, Мелани Лоран, Изабел Аджани, Шарлот Генсбур и майка й Джейн Бъркин, Шарлот Рамплинг.
 Жулиет Бинош

Жулиет Бинош

" След гибелта на Махса на 16 септември иранците, водени от дамите, стачкуват с риск за живота си. Тези хора желаят достъп до обикновени свободи. Тези дами, тези мъже имат потребност от нашата поддръжка ", се споделя в обявата в Instagram, споделена от доста от актрисите.

Видео акцията в поддръжка на дамите в Иран е последвана и отворено писмо, подписано от повече от 1000 индивида от киноиндустрията на Франция, оповестяват от IndieWire.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР