На 16 октомври на редица места по света се отбелязва

...
На 16 октомври на редица места по света се отбелязва
Коментари Харесай

Какво се очаква от подчинените в Деня на шефа?

На 16 октомври на редица места по света се отбелязва Денят на шефа . По този мотив уеб сайтът Софтскулс предлага няколко любопитни обстоятелството:

Денят на шефа се отбелязва от 1958 година на 16 октомври или в най-близкия работен ден, в случай че датата се пада през уикенда. Чества се най-вече в Съединени американски щати и Канада по концепция на Патриша Хароски, служителка в огромна застрахователна компания в Съединени американски щати - на годишнината от рождението на татко ѝ.

Идеята на този ден е чиновниците да засвидетелстват уважението си към своите началници, както и да подобрят връзките си с тях.

В Деня на шефа се чака подчинените да заобикалят борби с висшестоящите в символ на почитание към тях.

Въпреки че не е наложително , чиновниците могат да вършат дарове на шефовете си.

Според статистиката почти 40 % от началниците по света са дами.

В Съединени американски щати едвам 12 % от основните изпълнителни шефове на компании са дами.

Легендарният музикант Брус Спрингстийн е прочут с прякора Боса.

Сред известните песни, съдържащи препратки към шефа (боса), са " Big Boss Man " на Елвис Пресли и " I Love My Boss " на Moxy Fruvous.

Проучване от 2008 година, осъществено от Yahoo, открива , че 43 % от чиновниците не харесват управническия жанр на шефовете си.

Често се споделя, че чиновниците не напущат фирмите , а мениджърите.

Допитване, направено в Съединени американски щати, демонстрира, че 83 % от чиновниците хвалят началниците си, само че в същото време 32 % от тях не се подчиняват на разпорежданията им.

Денят на шефа се счита за противоречив празник , защото не всички хора считат, че чиновниците би трябвало да почитат шефовете си.

Освен в Съединени американски щати и Канада , Денят на шефа се отбелязва в Южна Африка, Индия, Ирландия, Египет, Австралия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР