На 16 август вместо стихотворение, поетът Недялко Йорданов публикува позицията

...
На 16 август вместо стихотворение, поетът Недялко Йорданов публикува позицията
Коментари Харесай

Недялко Йорданов защити „Биволъ“ – баща и поет на кръстопът

На 16 август вместо стихотворение, поетът Недялко Йорданов разгласява позицията си по случая със уеб страницата „ Биволъ “. Медията, благосъстоятелност на сина на поета – Асен Йорданов, бе забъркана от прокуратурата като съпричастна към хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и изтеклите персонални данни на милиони българи.

Ето какво написа Недялко Йорданов:

Скъпи другари,

Извинете ме, че през днешния ден няма да обявявам стихотворение…

Времето, в което живеем, не е за лирика. Искам да споделя с вас своята паника като човек и татко за ориста на моя наследник Асен – притежател на уеб страницата „ Биволъ “.

Винаги съм се възхищавал на смелостта му да изважда на бял свят безусловно тествани следствия за закононарушенията на олигархията. Получавал е закани, опит за ликвидиране, бил е обект на неистини и клевети. Но дружно с това е получавал голямо интернационално самопризнание и европейски награди за проверяваща публицистика.

Това, което се случва през днешния ден, през август 2019 година надвишава всички вероятни гадости.

Прокуратурата в лицето на единствения претендент за основен прокурор Гешев си разреши да разгласи „ Биволъ “ за гарант на акцията за откриване на персоналните данни на пет милиона българи от една компютърна компания.

Тепърва ще стане ясно, че притежателят на „ Бивол “ Асен Йорданов няма безусловно нищо общо с въпросната компания, само че към този момент пресата на Делян Пеевски и надлежно на Петю Блъсков му лепна етикета „ рекетьор “.

Сега стартират наказателни ограничения против уеб страницата и единствената му присъдружна компания „ Имидж едвъртайзинг “ от страна на прокуратурата и правосъдните органи под формата на проверки и финансови инспекции години обратно за да се унищожи изцяло така и така останалата без съвсем никакви средства компания.

Малкото ѝ клиенти, които са дръзнали да останат, получават към този момент закани и предизвестия.

Съвсем допустимо е в най-скоро време да нахлуе полиция в дома и офиса на Асен и да изземе компютрите и цялата му документи.

И това става през днешния ден, 30 години след толкоз предстоящата народна власт!

Тези хора не подозират, че всичко това ще се обърне против самите тях или са решили, както нееднократно през тези години, че всичко ще отмине безнаказано и ще се не помни, само че значимото е непокорният „ Биволъ “ да бъде погубен.

И не им пука за назряващия интернационален скандал…

Скъпи другари,

Извинявайте, че през днешния ден вместо стихотворение четете всичко това…

Но в тази ситуация отвръщам освен като татко, а и като жител на тази измъчена и болна страна, която носи безконечното име България…

***

На Недялко Йорданов не му е леко. Никак даже. Другият му наследник – Недялко Недялков е притежател на уеб страницата Пик, който от заран до вечер възхвалява и лее дитирамби в възхвала на тези, които репресират „ Биволъ “ и Асен. Затова и никой не ревизира милионите на Недялков, нито офшорките, с които е свързван, не го притискат Национална агенция за приходите, прокуратура, КПКОНПИ и прочие Преди десетина години го бяха подслушвали по създаването „ Галерия “ по разпореждане на случайник в ДАНС, а след това той даде поле за изява на същия този случайник. И случайникът се възползва по милиционерски…

Асен Йорданов се бори против статуквото и това го трансформира във зложелател на системата. Недялко Недялков пък е любимец на същата тази система. Житейски абсурд? Много повече.

Разминаването в моралните полезности не е оригиналност, нито изключение в България. Нерядко подмяната на изконните човешки полезности и понятия за правдивост, морал и независимост се прави по меркантилни подбуди. Това е болест като алкохолизма и хазарта. Болният може да се излекува с доста воля и схващане за своето проваляне. Трудна работа.

Един от девизите на кръстоносците бил: През кръстопътя! Смисълът бил, че точно на кръстопътя са дебнели най-големите рискове – вражеска засада, крадци, разбойници и прочие Май и до момента е по този начин.

Фрог нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР