На 15-ти февруари в експозиция ,,Възраждане на Регионален исторически музей-Плевен,

...
На 15-ти февруари в експозиция ,,Възраждане на Регионален исторически музей-Плевен,
Коментари Харесай

В РИМ-Плевен ученици от ПГРТО - Плевен тържествено отбелязаха 151 г. от гибелта на Васил Левски

На 15-ти февруари в експозиция,,Възраждане " на Регионален исторически музей-Плевен, възпитаници от 8-те класове на ПГРТО - Плевен, тържествено означиха 151 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски.



Събитието е част от,,Уроците по България " и дейностите по плана на учебното заведение, финансиран по Национален парк,,България – просветителни направления ", Модул 2,,Културните и научните институции като просветителна среда ". Опорни моменти в ревюто бяха живота и активността на Апостола, както и приноса на Данаил Попов към ВРО.



Видеоматериалите към урока върнаха присъстващите към едни героични времена, а стиховете отдадени на Левски рисуваха стихо-картини съпреживяни от подрастващите.



Наградени с Грамоти и поощрителни награди от шефа на учебното заведение госпожа Арабаджиева, бяха най-хубавите есета в учебния конкурс,,Препрочитаме Левски ".



Специална признателност къмЖоржета Каменополска-преподавател по Български език и литература, която беше главен рецензент на участниците в състезанието.



Събитието приключи с тематична сказка в залите на музея.



Информация: РИМ-Плевен

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР