На 15 септември /петък/ Главна дирекция Пожарна безопасност и защита

...
На 15 септември /петък/ Главна дирекция Пожарна безопасност и защита
Коментари Харесай

Ден на отворените врати ще проведе Пожарната в Русе

На 15 септември /петък/ Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Русе ще организира ден на отворените порти. Събитието ще стартира в 10 ч. в постройката на Първа районна работа на дирекцията на бул. „ Трети март “ 23. Инициативата е част от дейностите по време на Седмицата на пожарната сигурност /11 – 17 септември/, с която ще се отбележат 140 година от основаването на Пожарната в Русе.

Денят на отворените порти ще бъде ориентиран към доброволческата активност. Акцент ще бъде подложен върху условията и критериите към бъдещите доброволци, опциите за образование, публичните изгоди и полезностите, към които те би трябвало да се придържат. Желаещите ще могат да прегледат на място постройката на Първа районна работа и да се срещнат с пожарникарите.

В рамките на Седмицата на пожарната сигурност от 10 до 16 часа ще има достъп до всички служби – двете в Русе и районните в Бяла, Две могили, Ветово, Сливо поле, бранш „ Специализирани оперативни действия “, който е на входа на Русе откъм София.

На 13 септември /сряда/ от 10 ч. на пл. „ Свобода “ ще се състои тържествена гала за отбелязване на 140 години от пораждане на пожарното дело в Русе. В 11:30 ч. чиновниците на РДПБЗН ще показват своите професионални познания и умения. Русенци ще имат достъп и до пожарната и избавителна техника и съоръжение. От 13 ч. в Доходното здание жителите ще могат да се срещнат с експонати от Музея на пожарното дело.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР