На 15 септември от 19 ч. в Once upon a

...
На 15 септември от 19 ч. в Once upon a
Коментари Харесай

Морето се пренася в Центъра на София – книгата ``Голи и солени`` с премиера тази вечер - Книги

На 15 септември от 19 ч. в Once upon a time… Bibliotka ще се състои формалното показване на сборника „ Голи и солени (морето преди бетона) “. Събитието е проведено от издателство „ Кръг “ и ще събере в тематична полемика огромна част от създателите, както и съставителката на изданието Жанина Драгостинова. На намерено, в уютната атмосфера на столичния клуб, гостите ще имат опция да се завърнат към най-очарователните си мемоари за родното Черноморие, както и да чуят някои от впечатляващите персонални истории от книгата.

Жанина Драгостинова събира и оформя разказите на 23-ма създатели във вдъхновяващия алманах „ Голи и солени (морето преди бетона) “, с цел да резервира сред страниците му парченце море, в което да се гмурнем даже когато сме надалеч.

Там буйните талази освобождават мисълта, завихрят я към плажния огън, където се дискутират неразрешените за времето тематики за изкуство, просвета, политически идеологии… Морето преди бетона е безконечен Джулай, който на 15 септември се придвижва в София, с цел да въодушеви столичани и да напомни, че лятото не е просто сезон, а метод на живот.

Своите мемоари от тези сантиментални моменти на бягство от тривиалното описват:

Иво Беров
Галя Лозанова
Панайот Денев
Лияна Панделиева
Чавдар Ценов
Матей Константинов
Вели Шакир
Василена Мирчева
Стоян Т. Михайлов
Михаил Вешим
Кристина Патрашкова
Петър Стоянович
Димо Кроснев
Иван Попйорданов
Енчо Господинов
Слава Янакиева
Георги Папакочев
Ана Вълчанова
Иван Бакалов
Мариана Мелнишка
Соломон Паси
Владимир Тодоров
Ханс-Дитер Шют

Разказите в „ Голи и солени (морето преди бетона) “ са хармонично допълнени от фотографии на журналиста Иван Бакалов и фотоси от персоналния списък на актрисата Ана Вълчанова.

Самата Жанина Драгостинова е обвързвана с Черноморието от тези години. Родена във Варна, тя разгласява голям брой журналистически текстове в „ Култура “, „ Демокрация “, „ Капитал “, Berliner Zeitung, Biograph, ЛИК, „ Паралели “ и други Името й е добре познато у нас и като един от главните литературни преводачи от немски на български.

Книгата, която излезе на пазара през юли, провокира голям интерес и въодушеви огромен брой читатели да се включат със лични фотоси във фотоконкурса, проведен от „ Кръг “ във фейсбук, където може да намерите и самото събитие –.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР