На 14 юни своя рожден ден празнува една от най-популярните

...
На 14 юни своя рожден ден празнува една от най-популярните
Коментари Харесай

10 от най-големите хитове на Цеца

На 14 юни своя рожден ден чества една от най-популярните и обичани балкански звезди Светлана (Цеца) Ражнатович, позната у нас с моминската си фамилия – Величкович.

Дебютът ѝ е през 1988 година Години по-късно, през 2006 година, белградският стадион „ Ушче “ събира над 100 хиляди души, на които пя повече от 4 часа. Същата година тя прави и първия си огромен концерт у нас на стадион „ Васил Левски “. Цеца става известна и издава първия си албум едвам когато е на 15 години. До през днешния ден тя има издадени 15 студийни и един ремикс албум.

Светлана е вдовица на Желко Ражнатович-Аркан, погубен в атентат на 15 януари 2000 година Това е един от най-трудните моменти в живота ѝ. Тя афишира, че стопира да пее и не разрешава да се излъчват нейни песни. Близо година и половина след случая Цеца се завръща на сцената и издава албума „ Decenija “.

През 2003 година прекарва 121 дни в ареста. Заподозряна е в укриване на членове на незаконния Земунски клан, виновен за убийството на сръбския министър-председател Зоран Джинджич. Освободена е без да е потвърдена виновността й.

По-късно е обвинена в заграбване на пари от продажбата на девет футболисти (двама, от които в България) от ФК „ Обилич “, чийто притежател е самата тя. След дълготрайно следствие, през април 2011 година се стига до съглашение с прокуратурата, съгласно което Цеца се съгласява да изплати 1,5 млн. евро наказване и да изтърпи една година домакински арест.

Пo време на ареста записва и издава албума „ Ljubav jivi “. След приключването на наказателния период, започва концертно турне за представянето му. Популярната изпълнителка има две деца: Велко и Анастасия, които са непрестанно до нея. Ето и 10 от най-големите и известни нейни шлагера у нас.

1. Pile

Песента излиза в албума „ Idealno losha “ през 2006 г.

2. Maskarada

Песента излиза в едноименния албум през 1997 година В България е позната и в осъществяването на Сашо Роман, както и Слави Трифонов и Ку-ку бенд – „ Цвете мое “.

3. Beograd

Излиза през 1995 година в албума „ Fatalna ljubav “.

4. Lepi grome moj

Песента е дебютен сингъл от албума „ Idealno losha “.

5. Kukavica

За тази ария се приказва, че първо е препоръчана Весна Змиянац. Излиза през 1993 година в албума „ Sta e je to u tvoim venama “ и се трансформира във визитна картичка на Цеца.

6. Zabranjeni grad

Песента е включена в албума и „ Decenija “ („ Десетилетие “), който излиза през 2001 година, след година и половина печал за убийството на брачна половинка на изпълнителката Желко Ражнатович – Аркан.

7. Gore od ljubavi

Песента дава заглавието на албум публикуван през 2004 година На 22 май 2012 година в зала „ Арена Армеец София “ близо 10 хиляди индивида, приветстват любимката си, като на тази ария подвигат авансово готови плакати с надпис: „ Цеца, ние те обичаме “, което трогва изпълнителката.

8. 39.2

Парчето е от албума „ Decenija “ и има кавър-версия на български в осъществяване на Валя.

9. Lepotan

Песента е от първия албум на изпълнителката, само че и през днешния ден тя я извършва по концерти.

10. Rasulo

Това е най-популярната ария от последния албум на Цеца – „ Ljubav jivi “, публикуван през 2011 година В превод заглавието й значи „ Хаос “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР