На 14 януари за журналисти и експерти отвори врати 30-то

...
На 14 януари за журналисти и експерти отвори врати 30-то
Коментари Харесай

Супер Mustang, американският Passat и още новости от Автосалона в Детройт

На 14 януари за публицисти и специалисти отвори порти 30-то издание на автомобилното ревю в Детройт, необятната аудитория може да види автомобилните новости от 19 до 27 януари.

За страдание, от огромните европейски производител на първия за годината огромен авто салон ще участва само Volkswagen. Свои щандове няма да имат БМВ, " Мерцедес ", " Волво ", " Порше ", " Ягуар ", " Ленд Роувър ", МИНИ и други, обобщава CNBC. Като причина за отсъствието им се показва обстоятелството, че автосалонът в Детройт е прекомерно покрай този в Лос Анджелис, който е през ноември, а и ревюто за потребителска електроника (CES), провело се предходната седмица, притегля от ден на ден автомобилни марки.

Въпреки това феновете на коли имат какво да видят, означаваме някои от забавните нови оферти на производителите.

 Снимка 400392
Източник:

Най-мощният и бърз Ford Mustang

Ford показа новата топ трансформация на спортния си модел Mustang, получил обозначението SHELBY GT500. Автомобилът, който в компанията нарекоха най-мощният и бърз " Мустанг в историята ", който има право да се движи свободно по международните пътища. дебютира на Автосалона в Детройт.

SHELBY GT500 е оборудван с 5,2-литров компресорен мотор V8 с мощ над 700 конски силисиловият елемент работи с осемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя, особено направена от поделението Ford Performance. Трансмисията е способна да сменя скоростите за 100 миллисекунди, има няколко режима на работа: Normal, Sport, Drag и Track. Плюс всичко това купето е получило функционалността за бърз старт Launch Control.

Ford Mustang GT500 може да форсира от място до 96 км/ч за три секунди.

 Снимка 400393
Източник:

Volkswagen показа новото потомство Passat

Volkswagen направи обществена премиера на североамериканската версия на новото потомство на седана Passat. Този модел не може да бъде наименуван изцяло нов автомобил - седанът, който дебютира в Детройт, е издигнат върху платформата на своя предходник. От Volkswagen са решили взеха решение Passat да не премине върху модулната платформа MQB, какъвто е казусът с европейската версия на модела.

Екстериорът на Passat за американския пазар е подобeн на новото потомство на Jetta, което дебютира в Детройт при започване на 2018 година. Така Volkswagen Passat получава хоризонтални детайли върху огромната радиаторна решетка, образно комбинирана с модифицирани общоприети LED светлини.

Седанът е оборудван с модифициран четирицилиндров бензинов мотор, генериращ същите 176 к.с. (въртящият миг е повишен от 250 Нм до 280 Нм). Моторът работи в композиция с шестстепенна автоматизирана трансмисия. По-специално, инженерите са употребявали нов електронен блок за ръководство на мотора и модернизиран хидротрансформатор. Производителят реши да се откаже от версията с 3.6-литров мотор VR6 за американския пазар.

Що се отнася до европейската версия на новия Volkswagen Passat, той ще дебютира при започване на февруари 2019 година. До момента Volkswagen означи единствено, че в актуализирания модел са употребявани новаторски спомагателни системи за ръководство и нови решения за светотехника. Освен това ще има и усъвършенствана мултимедия с спомагателни функционалности.

 Снимка 400400
Източник:

Новият Ford Explorer се трансформира в хибрид

Ford сподели хибридна и спортна версия на 6-то потомство Explorer SUV на автомобилното ревю в Детройт

Ford показва хибридна версия на шестото потомство Explorer SUV на автомобилното ревю в Детройт. В локалния пазар колата ще се появи, най-вероятно тази пролет.

За първи път на полицейската версия на този модел е демонстрирана хибридна силова система Explorer от шесто потомство. Тя включва 3.3-литров V6 бензинов мотор, електромотор и десетстепенна автоматизирана трансмисия.

Кросоувърът е със задвижване на задните колела, с опционално и за задвижване на всички колела. Без презареждане автомобилът може да измине повече от 800 километра. Общата мощ на хибридния Ford Explorer е 323 конски сили.

 Снимка 400395
Източник:

Infiniti показа електрически кросоувър

Прототипът на Infiniti QX Inspiration е построен върху напълно нова платформа, особено проектирана за модели с електрическо задвижване.

В бъдеще прототипът ще получи серийна версия. Този автомобил ще се конкурира с Tesla Model Х. Също по този начин, концепцията служи за демонстриране на новата посока на дизайн на японската марка.

Техническите характерности на прототипа на Infiniti не разкриват изцяло. Компанията сподели единствено, че при придвижване кросоувърът се задвижва от два електрически мотора, инсталирани на всяка от осите. Батерията, от своя страна, е скрита под пода.

По-рано се оповестява, че компанията Infiniti ще стартира всеобщо произвеждане на коли с електрифицирани силови блокове от 2021 година. Освен пълнофункционалните електрически транспортни средства (EV), на клиентите ще бъдат препоръчани отчасти електрифицирани модели (e-POWER). Тази технология е с бензинов мотор с дребен потенциал, който зарежда батерията.

 Снимка 400396
Източник:

Kia сподели 8-местния кросоувър Telluride

Серийният кросоувър Kia Telluride получи 3.8-литров V6 мотор с мощ 295 к.с., осемстепенна " автоматизирана " и задвижване на всички колела.

Kia показа серийна версия на новия флагмански кросоувър с осемместен салон, прототипът на който бе показан предходната пролет на автомобилно ревю в Ню Йорк.

Дизайнът на автомобила е създаден в калифорнийския град Ървайн. Отличителни черти на кросоувъра са стоманената солидна решетка, LED фарове, както и L-образни задни светлини.

Вътре е конфигуриран огромен 10.25-инчов сензорен екран. Мултимедийният комплекс поддържа Apple CarPlay и Android Auto интерфейси. Освен това, кросоувърът се предлага с 630-ватова система Harman Kardon с 10 високоговорителя, шест USB врата и безжична станция за зареждане на мобилни устройства.

 Снимка 400397
Източник:

17 години по-късно: Toyota съживи спортния Supra

На автомобилното ревю в Детройт дебютира серийната версия на купе Toyota Supra от 5-то потомство, издигнато на същото шаси като новото BMW Z4.

Първият Supra се появява през 1978 година, а моделът от предходното потомство престава да се създава през 2002 година. Петият Toyota Supra, както и предшествениците му, е запазил стила на оформлението на предния похлупак, шестцилиндров мотор и задвижване на задните колела.

Автомобилът, направен от стомана и алуминий, получава по-здрава каросерия спрямо Toyota GT86 и Lexus LFA. Междуосието на Supra е по-малко от това на по-компактния GT86, а центърът на тежестта на новия състезателен автомобил също е по-нисък от този на GT86.

Новият Supra получава два мотора по желание - 2-литровият турбоагрегат с мощ 197 к.с. или 258 к.с. ще бъде базов, а 6-цилиндровият турбомоторът с 300 к.с. ще бъде флагмански. Всички мотори работят в композиция с 8-степенна автоматизирана трансмисия, а задвижването е единствено задно. Агрегатите и скоростната кутия, както и някои детайли на шасито са заимствани от баварския роудстър.

За новия състезателен автомобил са налични адаптивно окачване, диференциал с електронно ръководство и ново съоръжение - съвременна мултимедийна система с тъчскрийн и прожекционен екран.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР