На 14-ти февруари, по стар стил, почитаме Свети Трифон Зарезан.

...
На 14-ти февруари, по стар стил, почитаме Свети Трифон Зарезан.
Коментари Харесай

Навръх Трифон Зарезан: Винари поискаха нов закон за виното


На 14-ти февруари, по остарял жанр, почитаме Свети Трифон Зарезан. По традиция на този ден лозята се зарязват за изобилие. Навръх празника си винари приканиха за приемане на нов закон за виното.

Като географско напътствие Дунавската низина слага под общ знаменател виновността създадени във Видин и Варна, да вземем за пример. Щом са от Дунавската низина, значи би трябвало да имат сходни качества, а това въобще не е по този начин, споделят експертите.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Както и виновността от Бургас и виновността от Сандански или Петрич, да вземем за пример. Те са радикално разнообразни и като сортова конструкция и като качество, поради това, може би, предпазените географски инструкции в България, би трябвало да претърпят смяна “, разяснява Венелин Георгиев от Националния институт за проучвания и сертификация.
Снимка: btvnovinite.bg

Винарите в маза в Ямбол официално са в същото географско напътствие Тракийска равнина като виновността от Петрич и Бургас. Държат да кажат, че тяхното вино е друго.

„ Това вино, което е било подложено има ореол самата капка, има към себе си огромен ореол светещ “, изяснява Диана Стоянова.

Сухите виновност би трябвало да имат захарност не повече от 5 грама на литър. Това се открива в Националната лаборатория за проучване на виното.

Винарите от избата в Ямболско демонстрират фотоси, на които към капката вино има ореол. Дължи се на това, че вършат виното си под звуците на Бетовен и Вивалди.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Виното чува звука, чува вибрациите, т.е. музиката предава своите трептения на виното “, споделя Диана Стоянова.

Във всяка бъчва е инсталирано устройство, което пуска на виното симфонии на Бетовен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР