На 14 август ще се състои второто лятно научно парти

...
На 14 август ще се състои второто лятно научно парти
Коментари Харесай

Двигатели, дракони и диети - заедно на покрива на Музейко

На 14 август ще се състои второто лятно научно празненство на Ratio върху покрива на Музейко
За повторно Детският теоретичен център Музейко ще се трансформира в локация за горещо лятно празненство (18+), в което основна звезда е науката. Главен провинен за това е организацията за известна просвета Ratio, а тематиката на идното събитие Ratio Rooftop Party е „ Огън “. На него експерти ще разкрият тайната на най-горещия от петте детайла и ще покажат каква роля е изиграл той за въздигането на един елементарен тип примати до комплицираната модерна цивилизация, която не стопира да се развива с чудовищни темпове и до през днешния ден.

Още от дълбока античност огънят е заемал особено място в обществото, културата и религията. Повечето хора знаят легендата за Прометей, който е откраднал огъня от боговете, с цел да го подари на хората, чували са за Свещения огън на християните или са гледали обичайния обред на нестинарите.  Прогресът на човечеството е толкоз подвластен от способността ни да направляваме и манипулираме огъня. По всичко проличава, че когато един ден стигнем до Марс, ще го създадем с ракета, употребяваща горене.

Често използваме и разнообразни, директни или не, асоциации с огъня – от изгаряща тресчица през горещи люти чушки до развълнуван яд. Има ли в тяхното битие научна аргументация? Презентаторите ще опишат и други едва познати обстоятелства за огъня – за какво някои неща горят по-лесно от други, от какво е построен пламъкът и за какво свети.

Участници в полемиката ще бъдат доктор Никола Кереков, биолог и експерт по имунология, Владимир Лютов, електрохимик от Института по физикохимия към Българска академия на науките, и Люба Маноилова, магистър по археология. По традиция модератор на събитието ще бъде Петко Желязов, магистър по европеистика и интернационалните политики.
Огън – Ratio Rooftop Party ще се организира на 14 август от 20:00 часа на покрива на Детски теоретичен център Музейко.  Събитието се провежда от Ratio с домакинство от Музейко и с присъединяване на бар FlipFlop. Билетите са в продажба, а местата са лимитирани. Можете да научите повече за цялостната стратегия на сайта на събитието: http://ratio.bg/fire/
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР