На 13 октомври, петък, 20.00 ч., бургаският Драматичен театър Адриана

...
На 13 октомври, петък, 20.00 ч., бургаският Драматичен театър Адриана
Коментари Харесай

На 13 октомври “Shamebox” на Ива Свещарова и Вили Прагер гостува в Бургас

На 13 октомври, петък, 20.00 ч., бургаският Драматичен спектакъл " Адриана Будевска ще бъде хазаин на пърформънса Shamebox - един театрален роман за типовете позор и тяхната демонстрация.

Зад основаването му стоят няколкомесечни проучвания на двамата създатели по отношение на разбирането за позор, търсене на персонални " срамни " истории измежду разнообразни хора, изследване и разбор на най-срамните моменти за тях, прекарването на срамни обстановки и завръщането след време към сходни случки. Така се стига досега, когато Ива Свещарова и Вили Прагер трансформират сцената на Shamebox в кутия на срама, където като деца, любопитно, безгранично и през глава се заиграват с него.

Колко надалеч стига всичко и какъв брой ще устоят артистите на това да бъдат субекти и обекти на срама, ще разбере единствено публиката на " Shamebox " на 13 октомври.

С многочислените си планове в полето на актуалния танц и пърформанс, до момента Ива Свещарова и Вили Прагер безспорно са показали умеенето си провокативно и забавно да нахлуват в чувствителни територии. Заедно, поотделно и в съдействие с многообразие от актьори от страната и чужбина, те са измежду основателите на " Balkan Dance Reality Show ", " Нашето последно па де дьо по Галина Борисова ", " Strip naked, talk naked ", " Victory Day ", " Sequel For The Future ", " Музей на хигиената ". Освен това, като част от артистичния колектив Брейн Стор Проджект ", са и измежду уредниците на интернационалния фестивал " Антистатик ".

" Ива Свещарова: Изследвайки голям брой модерни практики на общественото оскърбление като обществен театър в разнообразни култури, последователно се фокусирахме върху персоналното прекарване на унижените и техните страсти, усещания и положения, които изпитват. Така фокусирахме интереса си напълно върху срама и неговите разнообразни проявления.

Вили Прагер: Срамът е възприятие, което всеки изпитва в един или в различен случай. Пърформативността на срама ни беше извънредно любопитна и се заехме с предизвикването да изследваме по какъв начин можем да работим със срама като драматургичен и хореографски материал на сцената. "

Представлението е част от програмата на фестивала " Ерата на водолея ", който се организира в град Бургас от 12 до 15 октомври 2017 година

* Представлението е уместно за лица над 16 години и налично за англоговоряща аудитория. Входът е свободен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР