На 13 май /събота/ от 10.30 ч. с поредица от

...
На 13 май /събота/ от 10.30 ч. с поредица от
Коментари Харесай

Конкурсът за рисунка „Приказният свят на природата отново очаква творби

На 13 май /събота/ от 10.30 ч. с поредност от начинания в Дворецана децатаофициално ще се дадестарт на Четвъртия онлайн състезанието за рисунка „ Приказният свят на природа “,организиран от Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “ и финансиран от Община Русе.

В занимателно креативно ателие, ръководено от художниците Валентин Георгиев и Ина Валентинова, дребните създатели ще дадат начало на арт конкуренцията, като тематиката на техните рисунки ще бъде „ Моят Дунав “. Ще се рисува с разнородни техники и материали, които ще бъдат обезпечени от уредниците. Всички рисунки ще бъдат включени в състезанието „ Приказният свят на природата “ и ще вземат участие в художественото съревнование, чийто край ще бъде на 29 юни – Международният ден на Река Дунав.

Участниците в арт самодейността ще имат шанса да участват на българската премиера на неповторимия детски учебен филм за р. Дунав - „ Реката на живота “, чийто създател е Венета Ненкова – шеф на Българското Неделно учебно заведение „ Асен и Илия Пейкови “ в Рим и Флоренция, а основни герои и разказвачи във кино лентата са българчета, живеещи в Италия. Присъстващите на премиерата ще бъдат с една крачка напред в подготовката си за Блиц викторината „ Познавате ли река Дунав “, която ще се организира през юни, тъй като употребяваните въпроси са от представяния учебен филм.

Освен това, на финала на този съботен калейдоскоп от събития, ще се реализира видеоконферетна връзка сред русенските дребни художниците и госпожа Венета Ненкова, която ще сервира специфична изненада, готова от дребните ни сънародници, живеещи в Италия.

Поредицата от начинания са част от огромния план на Сдружение с нестопанска цел „ Дунавско зарево “ - Творчески екоактивности „ Приказният свят на природата-2023 “,реализиран в партньорство с Дворецът на Децата - Русе и БУ „ Асен и Илия Пейкови “-Рим/ Флоренция и финансиран по Програма „ Култура “ на Община Русе. В него, с изключение на обичайният интернационален онлайн конкурс за рисунка, е планувано да се проведат: детски хепънинг „ На брега на Реката “; ваканционна еко творителница с три ателиета - „ Еко фикция “, „ Еко бижутер “ и „ Еко художник “ и действителна галерия от фото-рисунки, взели участие в Четвърти онлайн конкурс „ Приказният свят на природата “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР