На 13 и 14 октомври, трасето за спускане в района

...
На 13 и 14 октомври, трасето за спускане в района
Коментари Харесай

Витоша приема големия финал на българските даунхил серии през уикенда

 Задава се решителен уикенд в българските даунхил серии
На 13 и 14 октомври, трасето за втурване в региона на Бай Кръстьо и Драгалевци ще одобри шестото следващо издание на рисковата вело конкуренция Home Mountain Bike Cup.

До момента за присъединяване са записани над 100 индивида от цялата страна, както и няколко представители на прилежаща Сърбия. Регистрацията за присъединяване е отворена до събота и уредниците чакат броя на състезателите още да се усили.

Българските Даунхил Серии са част от Държавния календар и с всяка минала година се радват на все по-голям интерес и брой участници. Тазгодишното издание на сериите включваше общо 5 кръга на 5 разнообразни местоположения - Петрич, Пампорово, Чепеларе, Ботевград и огромния край на Витоша.

Съботния ден е предназначен за тренировки и запознаване с трасето, а в неделя ще се проведат квалификациите в 11:30 и финалите в 14:30.

Състезателното трасе е доста забавно, дълго е близо 2 км, започва малко под Бай Кръстьо и се движи в непосредствена непосредственост до Драгалевския въжен превоз. Включва голям брой стръмни, скоростни прави, корени, камъни в други естествени и изкуствени трудности.

Организаторите на събитието приканват жителите и посетители на София, да станат част от това зрелищно събитие и да се заредят с доза адреналин, като гледат шеметните скоростни спускания на едни от най-хубавите колоездачи в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР