На 12 юни 2023 г. Федералната търговска комисия на САЩ

...
На 12 юни 2023 г. Федералната търговска комисия на САЩ
Коментари Харесай

Федералната търговска комисия на САЩ иска да блокира сделката между Microsoft и Activision със съдебна забрана

На 12 юни 2023 година Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) ще подаде заявление за правосъдна възбрана на договорката сред Microsoft и Activision Blizzard, сподели източник пред CNBC. Ако информацията на обявата се удостовери, тогава с това искане FTC ще се опита да блокира завършването на договорката до нейния краен срок, плануван за 18 юли 2023 година

Спомнете си, че Федералната комерсиална комисия през декември 2022 г заведе огромно дело за блокиране на договорката сред Microsoft и Activision Blizzard в размер на $68,7 милиарда. В рамките на този правосъден развой би трябвало да се вземе в началото решение, което може да бъде обжалвано във федералния съд. Microsoft сподели в отговор на питане на публицисти на CNBC, че компанията ще бъде удовлетворена от правосъдното предписание, защото това ще ѝ разреши по-бързо да трансферира делото към федералния съд.

„ Приветстваме опцията да представим случая си пред федералния съд. Вярваме, че ускоряването на правосъдния развой в Съединени американски щати в последна сметка ще сътвори повече избор и конкуренция на пазара “ — сподели президентът на Microsoft Брад Смит.

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати не разяснява проектите си. Трябва да напомним, че Microsoft чака още през юли разглеждане на обжалвано решение на английския орган за защита на конкуренцията, който също блокира договорката с Activision Blizzard.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР