На 12 май т.г. ние гласувахме декларация в подкрепа на

...
На 12 май т.г. ние гласувахме декларация в подкрепа на
Коментари Харесай

Контрера към ГЕРБ в СОС: Не съучаствайте в предателството, организирано от К. Петков, ПП и ДБ по темата Македония!

На 12 май т.г. ние гласувахме декларация в поддръжка на Рамковата позиция от 2019 година и декларацията на 44-тото Народно събрание. Забравихте ли?

В своя декларация, прочетена на днешната сесия на Столичния общински съвет, ръководителят на групата общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера насочи остри рецензии към сътрудниците си от ГЕРБ по отношение на внезапната промяна на позицията на партията по тематиката за еврочленството на районен съд Македония.

В своето изявление Контрера разяснява и вчерашния сполучлив избор на съмнение към кабинета на Кирил Петков и назова рухването на държавното управление „ облекчение “.

Прилагаме цялостния текст на декларацията:

Уважаеми господин ръководител,

Уважаеми общински съветници,

Уважаема госпожо кмет,

Вчера се случиха две забавни събития, невиждани в известна степен. Едното е рухването на държавното управление на смяната, което тормозеше и тероризираше локалната власт, в това число София. Другото е тоталният политически лупинг на партия ГЕРБ и нейния водач, които ненадейно взеха решение да предадат и продадат Македония като поддържат повдигането на ветото. Отваряме тематиката, ние от групата на патриотите, тъй като и двете директно касаят ползите на София като град, като община, като столица на страната.

Падането на нездравословното държавно управление на Кирил Петков, държавното управление на Промяната, Демократична България и Българска социалистическа партия може да бъде единствено мотив за облекчение. Уважаеми сътрудници, този кабинет падна заради несръчност, тежка непросветеност, някои ментални и душевен дефицити, падна заради тежка непросветеност, лакомия и безспорната непоследователност, на база на която Българска социалистическа партия и градската десница се събраха да ръководят. Изказвам удовлетворение, че напълно скоро тези хора, които намерено и прикрито работеха срещу София и софиянци, към този момент няма да са министри. Дай Боже, в никакъв случай повече да не бъдат.

Втората тематика също е любопитна. По нея аз няма да бъда политически правилен и обран като някои. На 12-ти май т.г., обръщам се към кмета на София от ГЕРБ и към групата общински съветници на ГЕРБ, ние гласувахме в Общинския съвет в поддръжка на рамковата позиция от 2019 и декларацията на 44-тото Народно събрание по договарянията с Р Северна Македония. Някои от Вас, сътрудници от ГЕРБ, внесоха и оферти. Вчера Бойко Борисов и ГЕРБ се отхвърлиха от тази позиция. Не просто се отрекохте, а зачеркнахте една систематична политическа линия и позиция, която пази българския народен интерес. Вчера разбрахме, че очевидно натискът на американското посолство, на европейски комисари анонимници, на всевъзможни други посланици е дал резултат. Вие, които имате претенцията да сте най-голямата партия и да управлявате, доказахте, че сте способни да се отречете от всеки принцип, от всички правила, с цел да угодите на началниците. Така ли смятате да управлявате – по волята на митичните началници?! Аз мисля, че е имало неколкократно набиване на обръчи – дали в Банкя, дали на Козяк или някъде другаде – Вие ще кажете. Както и ще кажете чии обръчи са набивани. Колеги от ГЕРБ, обръщам се към Вас, въпреки всичко има не малко рационални, консервативни хора във Вашите редици, да не допускате ГЕРБ да участвате в предаването, продаването на българската идея в Македония. Обръщам се към Вас, тъй като нямам доверие да сте уверени, че непознати, трети страни могат да бъдат поръчител за българските национални ползи. Нали помните уроците от Балканската война, когато Македония беше разграничена на противоречива и безспорна зони. И по какъв начин приключи това под арбитража на Великите сили – България загуби и безспорната зона. Нашите днешни съюзни страни, страни членки бяха поръчител и за Минските съглашения. Гаранция Франция, както споделя нашият народ. Сега в Украйна има война, а европейските страни сякаш бяха поръчител за мира.

Завършвайки, още един път Ви приканвам от политическа партия ГЕРБ да не съучаствате в измяната, проведено от Кирил Петков, Промяната и Демократична България по тематиката Македония. С тази стъпка Вие ставате като тях, а толкоз другояче ги критикувате.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР