На 11 октомври в община Козлодуй се проведе откриваща пресконференция

...
На 11 октомври в община Козлодуй се проведе откриваща пресконференция
Коментари Харесай

Община Козлодуй стартира голям проект за енергийна ефективност

На 11 октомври в община Козлодуй се организира откриваща конференция по план „ Обновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на НУ „ Васил Левски “, столовата на СОУ „ Христо Ботев “ и постройката на Обединен детски комплекс “. Проектът се финансира от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване по контракт за безплатна финансова помощ BG16RFOP001-2.001-0080-C01. Продължителността му е до 9 май 2018 година. Бенефициент по плана е община Козлодуй, а общата стойност на плана е 835 039.52 лв.. От тях отпуснати от Европейския фонд за районно развиване са 684 283.59 лв., националното финансиране е 120 755.93 лв., а личното финансиране на общината е на стойност 30 000 лв..
Откриващата конференция се организира в заседателната зала на локалната администрация. На събитието участваха кметът на общината Маринела Николова, зам.-кметът Юрик Мартинов, който е и началник на плана, представители на институции и администрация. Официален посетител на събитието бе регионалният шеф на Враца Малина Николова.
Подробности за плана разкри инж. Мартинов, който уточни, че към актуалната образователна година във въпросните три заведения има над 500 възпитаници и към 25 индивида личен състав.
„ Всичките тези здания са много остарели и в неприятно положение. С реализирането на плана ние ще успеем да ги възобновим и надлежно да осъществяваме ограничения за енергийна успеваемост. По този метод ще подобрим изискванията в тях за нашите деца и възпитаници, както и работната среда на личния състав. Очаквам в реализирането на плана всички дружно да работим старателно за постигането на качествено осъществяване в период. Искам да пожелая на всички участници триумф в реализацията на почналите действия “, съобщи инж. Мартинов.
Проектът планува осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост и градивно подсилване в трите здания, които доста ще понижат разноските за отопление и осветяване. С реализирането на плана постройките ще имат продължен експлоатационен период и на енергийно ефикасните съоръжения и уреди, като в това време се цели и намаляването на нездравословните излъчвания в атмосферата.
Дейностите по плана са инженеринг, авторски контрол и строителство, строителен контрол, организация и ръководство на плана, обществена визуализация и одит.
На финала на конференцията думата бе дадена на регионалния шеф Малина Николова, която похвали кметът Маринела Николова и екипа й за реализацията на следващия огромен план на територията на общината.
„ Винаги се удивлявам се от волята и дейностите на локалните управляващи да притеглят европейско финансиране. Този план е доста значим за просветителната инфраструктура и вие знаете, че сте една от общините на територията на региона, която има доста качествено осъществени планове “, съобщи Малина Николова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР