На 11 май започва основният ремонт на 27 км от

...
На 11 май започва основният ремонт на 27 км от
Коментари Харесай

На 11 май започва основният ремонт на 27 км от пътя Поликраище - Елена

На 11 май стартира главният ремонт на 27 км от пътя сред Поликраище, Елена и Сливен (път II-53), който минава през прохода „ Вратник “. Рехабилитацията на трасето се финансира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Инвестицията е за близо 28 млн. лева с Данък добавена стойност.

Строителните работи стартират през идната седмица, незабавно след поредицата от почивни дни към Великден, 1 май и Гергьовден, с цел да не се затруднява пътуването на водачите. Срокът за осъществяването им е 10 месеца.

Второкласният път е съществена пътна артерия за направлението Велико Търново – Сливен – Ямбол и свързва Северен централен регион с Югоизточен регион и с Автомагистрала „ Тракия “. Трасето реализира директна връзка с европейския транспортен кулоар №8 Гюешево – Кюстендил – София – Бургас – Варна.

Проектът планува главен ремонт и реорганизация на два сектора от второкласния път на територията на областите Велико Търново и Сливен. Първият сектор в област Велико Търново е с дължина 11,590 км. Той стартира на към 600 метра преди кръстовището с път III-4004 Джулюница - Златарица (при км 34+700) и приключва на мостовото оборудване при км 46+290, при започване на Елена.

Втората права, която ще се рехабилитира, е в област Сливен. Тя е с дължина 15,1 км и включва част от прохода „ Вратник “, който сега е затворен за придвижване на МПС над 3,5 тона. Началото на сектора е при 72-ри км - сред селата Майско и Стара река, минава през с. Стара река и приключва при кръстовището с общинския път за с. Раково в региона на местността „ Агликина поляна “ /при км 87+301/. Трасето сред двата сектора, които ще се ремонтират /от км 46+920 до км 72+000/ в област Велико Търново, е рехабилитирано през 2013 година по Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013.

В правите, които ще се рехабилитират, ще бъдат осъществени местни поправки на пътното платно, където е належащо, цялостна замяна на асфалтовата настилка и възстановяване на отводняването, нови бордюри, мантинели, пътни знаци и маркировка. Ще бъде почистена канализацията на Елена и на с. Стара река и ще бъдат сменени решетките и капаците на дъждоприемните и ревизионните шахти. В обитаемоте места след ремонта ще има пешеходни пътеки и нови тротоарни настилки.

В двете прави ще бъдат ремонтирани общо 7 огромни уреди. В сектора на територията на област Велико Търново ще бъдат актуализирани 5 моста - над река Златаришка при 38-ми км, едноотворен каменен сводов мост над дере при 39-ти км, ж. п. надлез при 40-ти км, мост над река Кринковско дере при 44-ти км и сводов мост над река Златаришка при 45-ти км. Във втория сектор ще бъдат ремонтирани два сводови моста над река Старорешка, при 72-ри и при 74-ти км.

Изпълнител е „ Пътно поддържане - Сливен “ ЕООД. Стойността на контракта е 27 776 695,94 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е предоставен на ДЗЗД,,Регионални пътища 2020 “, с участници:,,Строл 1000 “ АД и,,Три Ес “ ЕООД. Техният контракт е за 442 800 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще е на,,Трафик холдинг “ ЕООД - 18 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР