На 11 декември учениците бяха задържани и обвинени за въоръжен

...
На 11 декември учениците бяха задържани и обвинени за въоръжен
Коментари Харесай

Не се смилиха над учениците, ранили тежко шофьор

На 11 декември учениците бяха арестувани и упрекнати за въоръжен обир и опит за ликвидиране на 31-годишния таксиметров водач в ямболското село Дражево.

Момчетата поръчали по телефона такси, а когато то пристигнало, Симеон и Костадин се нахвърлили върху водача. Заплашили го с нож, газов револвер и въздушна пушка, която била пригодена в бойно оръжие. Нападателите желали оборота и колата на мъжа, само че той се противопоставил.

Тогава младежите почнали да стрелят по него, като една от сачмите влезнала през гърба му и попаднала в региона на белия дроб. В последвалото сбиване 18-годишният Симеон Димитров, който държал ножа, се самонаранил и се намушкал в крайници.

Таксиметровият водач съумял да се откопчи и подкарал колата, като в придвижване се обадил на тел.112. Минути по-късно изгубил схващане, бил открит в безпомощно положение и откаран в болничното заведение в Ямбол.

Представителят на държавното обвиняване Димитринка Георгиева бе безапелационна, че обвинените биха могли да извършат ново закононарушение или да се укрият и по тази причина изиска от магистратите да наложат най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража ".

Тя посочи, че родителите и на двамата работят в чужбина и това би улеснило напускането на страната. Освен това съществува както висока степен на социална заплаха от двете момчета, направили такова тежко закононарушение, по този начин и висока степен на обещствена заплаха против самите тях, съобщи ямболският уебсайт "Делник ".

Защитата на 18-годишния Симеон изиска домакински арест, а самият той сподели пред съда, че желае по-лека мярка поради раните си.

Адвокатът на Костадин изиска съдът да му наложи мярка контрол, като той дефинира под чий контрол да го сложи. При последната си дума пред магистратите Симеон първо сподели, че нищо не желае, по-късно се поправи, че желае домакински арест, а Костадин, който непрестанно си бършеше сълзите, до момента в който юристът му говореше за него и го защитаваше, при последната си дума сподели, че не желае да е в килията.

Съдът обаче одобри претекстовете на прокурора и задържа под стража обвинените. Определението на Окръжен съд – Ямбол предстои на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.

Междувременно стана ясно, че положението на ранения таксиметров водач се утежнява и се постанова той да бъде превозен в Стара Загора, където да бъде опериран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР