На 11 декември отбелязахме Международния ден на тангото, а точно

...
На 11 декември отбелязахме Международния ден на тангото, а точно
Коментари Харесай

Аржентинското танго е посланик с глобално значение

На 11 декември отбелязахме Международния ден на тангото, а тъкмо тази дата е определена в чест на раждането на две велики персони, свързани с този танц - Карлос Гардел, прочут като основател на " Tango canción (Танго- песен) и на композитора Хулио Де Каро.
За първи път този ден се празнува в Аржентина през 1977 година, а празникът събра у нас танцьори от Аржентина, Германия, Франция, Италия и България. 

Нас, аржентинците, тангото ни съпровожда през целия ни живот. И с цел да го опиша, ще се базира на следните думи – тангото е едно тъжно възприятие, което се танцува, сподели посланикът на Република Аржентина у нас - Н. Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба, който присъстваше на празненството във Военния клуб в София.

Тангото е знак на Аржентина, на столицата Буенос Айрес, на жителите на пристанищния град. Показва разнообразни аспекти на междукултурното въздействие, което съществува в Аржентина. Имайте поради, че тангото се основава с помощта на емигрантите и музиката, която донасят със себе си.Това е като образец и знак на междукултурен разговор. Показва какъв е характерът на жителите на пристанищния град – много меланхолични, само че е реалност.

Горди сме, тъй като аржентинското танго е огромен дипломат и с световно значение, то е един феномен и аз даже като дипломат съм горделив, че мога да съпроводя танцуващите аржентинско танго българи, както и да съм част от това честване, добави Н. Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба.
Още - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР