На 11-12 Ноември в Националната Музикална Академия ще се проведе

...
На 11-12 Ноември в Националната Музикална Академия ще се проведе
Коментари Харесай

Втори музикален хакатон предстои на 11-12 ноември



На 11-12 Ноември в Националната Музикална Академия ще се организира за повторно в България най-предизвикателното софтуерно съревнование Музикален Хакатон за всички иноватори, които обичат музиката и технологиите, за които опитите с нови хрумвания са предизвикателство! Състезанието се провежда от ЕдуТехФлаг в партньорство с Monthly Music Hackathon, New York City и има за цел да е източник на нововъведения и синергия сред музиката и технологиите. Първото съревнование бе посетено от над 100 участници и любопитни гости. Близо 80 бяха записаните участници, 12 са създадените планове, които съумяха да впечатлят всички. Повече от вълнуващо е, че в Хакатона се включиха и участници от Съединени американски щати, Гърция, Португалия, Индия, Испания и Бразилия.

В рамките на 48 часа на 11-12 Ноември екипи ще основават, завършват и показват планове и софтуерни решения в пет категории: Музикално Образование, Музикални технологии и приложения, Интелигентен град, Музика и роботи, Музикални мобилни игри и Музика, математика и просвета. Няма възрастово ограничаване и такси за присъединяване. Отборите спечелили ще са в категориите: People (Хора), Inspiration (Въодушевление), Use ot technology (Използване на технология), IT sound (ИТ Звук) и най-голямата премия е в категория Music Vision (Музикална визия). Критериите за създаване на плановете са оповестени на уеб страницата.

РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА УЧАСТИЕ, ТЕМИТЕ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВСЯКА КАТЕГОРИЯ, КАКТО И ПРОГРАМАТА СА ОБЯВЕНИ НА САЙТА: http://music-hackathons.org/

Награди за над 7000 лева ще бъдат раздадени на екипите спечелили на втория Музикален Хакатон в България. А всички участници ги чакат доста изненади. Наградите са обезпечени от организациите спонсори UBISOFT, FL Studio12, Eurocom, Electronics Group, Native-Instruments, MakSoft, Миг7Студио, Drooble и от специфичните сътрудници на надпреварата – HSMU, СофтУни, Музикаутор, Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали и Столична Община. Музикални Хакатони България се поддържа от сътрудниците: Нaционална Дигитална Коалиция, Делта 3, Джуниър Ачийвмънт България, Българска Наука, E-Music Bulgaria, Move.bg, IDG.bg, Soft Intellect, BCWT, EDIT, Асоциация на приключилите ТУЕС, Робопартанс и Job Space.

Очакват ни доста изненади на откриването на 11-ти Ноември, което ще се състои в формалната концертна зала на НМА и на 12-ти Ноември, когато екипите ще показват своите ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИЧНИ ПРОЕКТИ ЗА МУЗИКА пред журито и ще се борят за най-голямата премия в категорията MUSIC VISION.

Повече информация на: http://music-hackathons.org/challenges-prizes
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР