На 11.04.2019 г. Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство

...
На 11.04.2019 г. Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство
Коментари Харесай

Прокуратурата отказа да разследва културния министър за Ало, Банов съм

На 11.04.2019 година Специализираната прокуратура отхвърли да образува досъдебно произвеждане по сигнали против министъра на културата Боил Банов заради липса на данни за осъществено закононарушение, оповестяват от държавното обвиняване, оповестява Club Z.

``
реклама

" Преписи от постановлението са изпратени на лицата, подали сигналите - Политическа партия „ Българска социалистическа партия “, представлявана от Председателя на Националния съвет Корнелия Нинова, на народния представител Елена Йончева и на Григор Здравков ", допълват от прокуратурата.

Става въпрос за т.нар сигнал " Ало, Банов съм ", оповестен от Елена Йончева, импортиран в прокуратурата, а след това и уголемен след довнасяне на документи от вицепремиера Томислав Дончев.

В края на януари алената депутатка пусна запис, на който става въпрос за опрощаване - спред нея на 700 000 лева наказателна клауза на компанията, ремонтираща Ларгото пред Министерския съвет. Според по-късно доуточнение на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова - данните биха могли да приказват за занемареност.

Изпълнител на ремонта на Ларгото е ДЗЗД " Антична Сердика ", а водещата компания в обединяването е " Пътища и мостове " ООД. Ремонтът на Ларгото бе по план на оперативна стратегия " Регионално развиване 2007-2013 ", която се ръководи от Министерство на регионалното развитие.

На 7 април обаче и втора правосъдна инстанция - САС, отхвърли жалбата на Министерството на културата против изпълнителя на ремонта поради забавяне на осъществяването. Въпросният иск бе за 754 000 лева към изпълнителя ДЗЗД " Антична Сердика ". Той освен е отритнат, само че и министерството е наказано за заплати 48 000 правосъдни разходи.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР