На 10 октомври 2016 г., в рамките на честванията по

...
На 10 октомври 2016 г., в рамките на честванията по
Коментари Харесай

Ден на отворени врати в Държавен архив - Варна

На 10 октомври 2016 година, в границите на честванията във връзка 65-годишнината от основаването на държавните архиви в България и 64 години от основаването на Варненския списък, в Държавен списък – Варна беше разгласен и извършен Ден на отворени порти.

Варненци и посетители на града от разнообразни възрасти посетиха институцията и се срещнаха с екипа експерти и тяхната ежедневна работа по култивиране, запазване и разпространение на документите. Надникнаха в архивохранилищата, където се пази документалното благосъстояние за историята на Варна и наблюдаваха процесите по реституция на документи и по дигитализиране на архивни документи по плана „ Яд Вашем “, получиха и информация за предлаганите услуги и методите за достъп до архивна информация.

Посетителите разгледаха изложбата на худ. Христо Наумов Ботев „ 100 години от събитията, свързани с Черноморския флот и бойните дейности при Балчик през Първата международна война 1916 година “, както и тематичната галерия „ История на Държавен списък – Варна “.

В Деня на отворени порти беше оповестена самодейността „ Читател на 2015 година “..Държавен списък – Варна отличи читателя с най-вече визити през 2015 година – господин Маргарит Мерджаннов, учител по български език и литература в I ЕГ – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР