На 10-11 януари вицепремиерът и министър на външните работи Мария

...
На 10-11 януари вицепремиерът и министър на външните работи Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел е на двудневно посещение в Кралство Мароко

На 10-11 януари вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещаване в Кралство Мароко. Посещението е по покана на Насер Бурита, министър на външните работи, африканското съдействие и мароканците, живеещи в чужбина, оповестиха от Министерството на външните работи.

Визитата се реализира в подтекста на обичайно положителните двустранни връзки сред Република България и Кралство Мароко и има за цел задълбочаване на съдействието с този значим за Европейски Съюз и НАТО сътрудник от Северна Африка.

В българската делегация, водена от вицепремиера, ще взе участие и Кръстю Кръстев, министър на културата.

В рамките на визитата се планува вицепремиерът Мария Габриел да организира срещи с изключение на с домакина - министъра на външните работи, африканското съдействие и мароканците, живеещи в чужбина, Н. Пр. Насер Бурита, също по този начин с ръководителя на Камарата на представителите на мароканския парламент Рашид Талби Алами и със съветника на крал Мохамед VI Андре Азулей.

В Рабат Мария Габриел ще открие и Информационен център на българското висше обучение като съответна стъпка за задълбочаване на просветителните и културни връзки сред двете страни. Центърът ще дава предварителна информация по отношение на опциите за образование във висшите учебни заведения в България. В откриването ще вземат участие ръководителят на комисията по обучение и просвета в Народно събрание Красимир Вълчев, представители на министерството на образованието и науката, ректори и шефове от общо девет български университети от цялата страна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР