На 1 юни Отделението по детски болести на УМБАЛ Пълмед

...
На 1 юни Отделението по детски болести на УМБАЛ Пълмед
Коментари Харесай

Детското отделение на УМБАЛ „Пълмед” отбелязва двоен празник

На 1 юни Отделението по детски заболявания на УМБАЛ „ Пълмед ” ще празнува двоен празник - Международния ден на детето и своя 14-ти рожден ден. Затова този ден постоянно се отбелязва тук с доста наслада, вяра, усмивки и дарове за дребните пациенти, оповестяват от лечебното заведение.

Днес отделението разполага с 44 кревати в просторни стаи, оборудвани с съвременни ергономични мебели и инсталация, в това число ЕКГ монитори, перфузори, инхалатор, спирометър и пулсоксиметър.

Д-р Беатрис Саваджиян, пулмолог и педиатър в отделението, споделя, че спрямо 2009г., когато започва структурата, легловата база се е удвоила и са основани доста улеснения за дребните пациенти, за съпътстващите ги родители, за лекарите и за останалия  медицински личен състав.  Непрекъснато се уголемява и спектърът от специалности в лекарския екип и с изключение на детски заболявания, детска пулмология, детска нефрология, скоро ще има и детска гастроентерология.

Старшата здравна сестра на отделението Антония Славова е ангажирана директно с организацията на празненството, само че желае програмата да остане изненада. Споменава единствено, че за децата ще има особено готова куклена режисура.

В първия ден на юни честват и експертите педиатри и неонатолози, както и целият екип на Отделението  по неонатология  на университетската болница, в което се поставят способени грижи за новородените, а родителите получават тук на практика рекомендации за развъждане на своята дребна рожба.

С грижа за здравето на малчуганите, от няколко месеца към Спешно поделение в „ Пълмед “ действа и целодневен Детски наложителен кабинет. Той е отворен седем дни в седмицата с работно време от 8 часа сутринта до 20 часа и реализира прегледи при всички неотложни положения, свързани с педиатричните болести, допълват от болничното заведение.

Честит празник на екипите на Детско поделение, на Отделението по неонатология  и на Детския наложителен кабинет в „ Пълмед ”, както и на техните дребни пациенти!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР