На 1 октомври Китайската народна република ще проведе грандиозен военен

...
На 1 октомври Китайската народна република ще проведе грандиозен военен
Коментари Харесай

Китай ще проведе най-мащабния си военен парад на 1 октомври

На 1 октомври Китайската национална република ще организира величествен боен церемониал по случай 70-годишнината от основаването си. Това заяви през днешния ден осведомителната работа на Държавния съвет на Китай.

Мащабът на тазгодишния боен церемониал ще надвиши тези, правени до момента. Повод на събитието също е и 70-годишнината от успеха от Войната за опозиция против Япония.

Военният церемониал не е ориентиран към съответна страна или район, съобщи ведомството на конференцията в през днешния ден.

Церемония по връчване на най-високо държавно отличие на 36 национални герои ще се организира дружно с отбелязването на 70-годишнината на 1 октомври.

Китай също ще връчи сувенирни медали на хора, които са създали принос за основаването на Китайската национална република.

Ще бъдат пуснати и възпоменателни монети и марки за 70-годишнината. Ще бъде проведена онлайн галерия за интернет потребителите, които ще могат да оценят достиженията на Китай през последните 70 години.

Онези, които са се пожертвали за страната си, няма да бъдат забравени при честването на 70-годишнината от основаването на КНР. Местните управляващи ще посетят ветерани, остарели членове на партията и фамилиите на мъченици.

От пресцентъра обявиха, че реализатори от Хонконг, Макао и Тайван, които обичат родината си, поддържат правилото „ една страна, две системи “ и поддържат обединяването на Китай, ще имат изяви на церемония вечер на 1 октомври.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР