На 1 ноември във Враца ще пристигне украйнската чудотворна икона

...
На 1 ноември във Враца ще пристигне украйнската чудотворна икона
Коментари Харесай

Чудотворна икона на св. Богородица пристига във Враца

На 1 ноември във Враца ще дойде украйнската чудотворна икона на света Богородица – “Скоропослушница”. Тържественото й посрещане ще е в 17 ч. с камбанен звън пред катедралния храм “Св. апостоли”. Иконата на Божията майка ще бъде импортирана в храма, където незабавно ще стартира вечерня. Богослужението ще оглави Врачанският митрополит Григорий в съслужение със свещеници от града.
Чудотворният облик на Божията майка ще остане за поклонение във Враца до понеделник – 5 ноември.
Иконата на света Богородица “Скоропослушница”, която идва във Враца, е била изписана през 1893 година в манастира “Св. Панталеймон” на Света гора. Осветена е в Дохиарската света обител, където истинският облик е бил нарисуван през Х век. В началото на ХХ век е била дарена на църквата “Св. Александър Невски” в украйнския град Ананиев, където се пази до през днешния ден. В България дойде за поклонение и към този момент обиколи други епархии, където бе призната с голяма духовна наслада.
Вярващите нарекли тази икона на Божията майка “Скоропослушница”, тъй като св. Богородица бързо чува молитвите на тези, които се помолят пред нея. Многобройни са разказите за изцеления от тежки заболявания, за решение на житейски проблеми и получена духовна помощ и разтуха от света Богородица.
Врачанската света митрополия кани всички християни да се причислят към този нравствен празник и да се поклонят пред чудотворната икона на Божията майка “Скоропослушница”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР