На 1 и 2 март София ще бъде домакин на

...
На 1 и 2 март София ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Кой ще обедини креативните индустрии от България и чужбина?


На 1 и 2 март София ще бъде хазаин на първата интернационална конференция на изобретателните промишлености “CreaTech Summit South-East Europe ”. Форумът ще сплоти представители на разнообразни изобретателни промишлености от България и чужбина, измежду които филмовата и телевизионната промишленост, снимка, дизайн, архитектура и game development.

Негови уредници са Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия и КреаТех България – клъстера, сплотяващ организации от изобретателната промишленост.

“Много сме щастливи, че имаме опция да домакинстваме събитие от подобен мащаб в София. За нас изобретателните промишлености са моторът на новото време и в тях България е конкурентоспособна на интернационалните пазари. Ще съберем на едно място представители на няколко основни звена от изобретателната промишленост в България и ще имаме посетители от Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония, както и от Австрия, Испания, Дания, Белгия и други, които ще споделят своя опит и позитивни образци. Това събитие е страхотна опция за основаване на нови контакти и партньорства ”, споделя Геновева Христова.

Една от огромните цели на събитието е да реализира необятен публичен спор и да сътвори основа за обща тактика за развиване на културните и креативните промишлености, базирайки се на споделения опит.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР