На 1 февруари Булгаргаз ще внесе предложение за намаление на

...
На 1 февруари Булгаргаз ще внесе предложение за намаление на
Коментари Харесай

Булгаргаз ще предложи намаление на цената на газа с поне 17%

На 1 февруари " Булгаргаз " ще внесе предложение за понижение на цената на газа с най-малко 17%.Това разгласи към този момент някогашният шеф на сдружението Николай Павлов. По думите му  " Булгаргаз "  е в чудесно финансово положение, с доста добър престиж и е голям фактор на пазара. " Това е пазар за близо 3 милиарда лв. и е много апетитна хапка ", уточни още Павлов. Според него дружеството не може да бъде приватизирано, тъй като няма активи, най-големите активи са договорите, които компанията е постигнала.

" Беше включен целият инструментариум, в това число полицейски, с цел да се натиска сдружението и управлението, в това число и сега в блока, в който пребивавам, има дежурна полицейска кола. Тези неща явно се вършат, с цел да се сплаши управлението. След инспекцията на Българския енергиен холдинг констатациите бяха несъстоятелни, неточни и погрешни. Ще публикуваме на уеб страницата на " Булгаргаз " през днешния ден тази инспекция ", сподели пред Българска национална телевизия някогашният началник на газовия снабдител. И добави, че след инспекция на ДАНС се е оказало, че " Булгаргаз " си прави работата.

" Не чакаме да бъдат открити нарушавания. Ако вземем неверно решение във връзка с контракти, това може да коства стотици милиони долари на компанията и на страната. Цялата документи за азерския газ, за газовата връзка Гърция - България е в Министерството на енергетиката, БЕХ и Министерския съвет. Печалбите, които осъществяваме, ги наливаме под формата на дивиденти в Българския енергиен холдинг и оттова в страната ", акцентира Павлов и добави, че не е безстопанствен човек, а специалист, който няма принадлежност към някоя партия.

Преди дни цялото управление на " Булгаргаз " беше сменено след решение на Българския енергиен холдинг. За изпълнителен шеф на сдружението бе избран Людмил Йоцов. Той зае мястото Николай Павлов. Напоследък Съветът на шефовете на " Булгаргаз " беше упрекван, че не е обезпечил количествата азерски газ, залегнали в подписания контракт, които биха довели до понижаване на цената за крайните консуматори у нас.

" Преди няколко седмици започва инспекция от БЕХ (на „ Булгаргаз “). Колегите в резултат на данните, които са събрали, както и някои спомагателни неща и настоящата обстановка с цените на топлоснабдяването, са взели това решение “. Така изясни министърът на енергетиката Александър Николов аргументите за освобождението на управлението на „ Булгаргаз “ пред БТВ. По думите му няма връзка сред акцията на ДАНС в „ Булгаргаз “ и освобождението на управлението на сдружението, само че означи, че не знае каква е повода за инспекцията на Агенцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР