На 1 декември изтича срокът за плащане на месечната авансова

...
На 1 декември изтича срокът за плащане на месечната авансова
Коментари Харесай

НАП: Остават три дни за плащане на авансовите вноски за 2021 година

На 1 декември изтича срокът за заплащане на месечната предплатена вноска за месец декември и тримесечната предплатена вноска за трето тримесечие на 2021 година, които компаниите и физическите лица, извършващи активност като търговци по смисъла на Търговския закон, в това число Едноличен търговец и записаните аграрни стопани, избрали да се таксуват с налог върху годишната данъчна основа, заявиха до 15 ноември тази година. При заплащане след законоустановения период се дължат лихви до датата на внасянето на предплатената вноска, само че не по-късно от 31 декември на настоящата година.

Авансовите вноски, избрани по реда на Закона за корпоративното подоходно облагане се внасят в републиканския бюджет.

Малко над 400 компании от Видинска област, чиито чисти доходи от продажби за 2019 година надвишават 300 000 лв., са длъжни да вършат предплатени вноски. Тези вноски са месечни или тримесечни и се дефинират на база на прогнозната данъчна облага за 2021 година. Месечни вноски се вършат при чисти доходи от продажби над 3 000 000 лева, а тримесечни - при чисти доходи от продажби от 300 000,01 лева до 3 000 000 лева в това число.
До през днешния ден съвсем две трети от компаниите, регистрирани в област Видин, внесоха заявените от тях предплатени вноски.

Повече информация за заплащането на корпоративен налог можете да намерите на уеб страницата на Национална агенция за приходите - www.nra.bg и на телефона на Информационния център: 0700 18 700 /на цена, съгласно цената на съответния оператор/.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР