На 1 април руското правителство забрани публикуването на информация за

...
На 1 април руското правителство забрани публикуването на информация за
Коментари Харесай

Руското правителство засекрети държавните покупки на компютърни компоненти, телекомуникационен хардуер и още

На 1 април съветското държавно управление забрани публикуването на информация за държавни покупки на 144 типа артикули, работи и услуги на формалния уеб страница на Руската единна осведомителна система (ЕИСС). Наред с други неща, описът включва компютърни съставни елементи, телекомуникационно съоръжение и оптични носители на данни.

В подписаното от министър-председателя Михаил Мишустин държавно разпореждане са посочени „ информационно съоръжение, изпълняващо функционалността на цифрови транспортни системи “, „ оптични носители на данни без запис “ и „ други услуги за издание на програмен продукт “. Забранено е публикуването на информация за държавни покупки на измервателна инсталация, съставни елементи на електрически вериги, акумулатори и батерии, термовизионни камери, самолети и галактически кораби.

Секретни стават и поръчките за „ автентичен програмен продукт “, търговете за лазери, радионавигационното и радиоуправляемо съоръжение, оборудването за пречистване на въздуха, услугите за създаване на принадлежности за осведомителна сигурност и програмен продукт за основаване на уеб страници и СУБД.

Значителна част от възбраната се отнася по един или различен метод до сферите на осведомителните технологии и телекомуникациите.

Така да вземем за пример управляващите не разрешават публикуването на информация за търгове за услуги за създаване на средства за осведомителна сигурност и в същото време за тяхното потребление. Спътниковите информационни услуги, предоставени на страната посредством търг, също бяха отстранени от общественото пространство. Това се отнася, наред с другото, за сателитния интернет.

Засекретени са и всички покупки, които по някакъв метод са свързани с активността на структурите на Роскосмос и техните подразделения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР